Încarcerat
Încarcerat
Un bărbat din Ostrov, Alin Constantin Argintaru, condamnat în prezent pentru tentativă de omor și, în urmă cu ani buni, pentru viol, face apel la sentința de nouă ani primită de la magistrații Tribunalului Constanța în luna februarie 2023.

Alin Constantin Argintaru a fost judecat, în urmă cu trei ani pentru că a lovit, într-un mod bestial, un bătrân care își păștea oile la marginea comunei Oltina. În urma demarării anchetei procurorilor, fapta lui Argintaru a fost schimbată în tentativă la omor.

Pe 17 aprilie 2020, un bătrânel din Satu Nou își păștea, singur, turma de oi pe islazul din localitate. La fața locului, într-o mașină de teren, a apărut Argintaru, care, mai întâi, a încercat să îl calce pe vârstnic cu autoturismul, iar apoi s-a dat jos și a început să îl lovească cu o sabie în cap, de mai multe ori, umplându-l de sânge.

“Prin folosirea unui obiect tăietor înţepător, cuţit sau sabie, prin vizarea unei zone vitale-capul, intenţia putând fi atât directă cât şi indirectă, numai norocul fiind cel care a scăpat victima de la urmări mult mai grave sau chiar de la pierderea vieţii acestuia (…) în condiţiile în care inculpatul nu a dat dovadă de respect faţă de o persoană în etate, singură, vulnerabilă, faţă de care a dezvoltat violenţe sporite, întâi folosindu-se de maşină, apoi prin folosirea unui instrument vătămător periculos”, se arată în rechizitoriu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Argintaru este cunoscut publicului constănțean: în trecut, el a avut un război personal cu procurorul care l-a trimis în spatele gratiilor pentru violarea mai multor tinere. Este vorba despre procurorul Teodor Niță.

Potrivit rechizitoriului dosarului de omor din prezent, încă de la începutul procesului Alin Argintaru a contestat toate probele administrate in faza urmăririi penale și nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, dar nici situaţia de fapt reţinută de acuzare, arătând că ar fi lovit victima, dar nu cu vreun obiect tăietor inţepător, ci cu rama de protecţie de plexiglas de la uşa maşinii sale, despre care a afirmat că se deteriorase și că era tăioasă.

Judecătorii au ținut, însă seama, de probele aduse de procurori: bătrânul fusese lovit cu un obiect tăios, de circa 50 de cm,

Pe 16 februarie 2023, Alin Constantin Argintaru a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Marți, 14 martie 2023, acesta a înaintat apel la sentință. Primul termen de judecată a fost stabilit în toamnă, pe 5 octombrie 2023.

În dosar, bătrânul s-a constituit parte civilă cu suma de 1.000.000 euro daune morale, din care judecătorii i-au acordat 5.000 de euro.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.