În cadrul proiectului social-misionar, În slujba aproapelui”, cu prilejul sărbătorii închinate Sfintei Fecioare Maria, Asociația “Suflete deschise” împreună cu Delaco Distribution SRL au împărțit 200 de pachete cu alimente persoanelor cu dizabilități, fără adăpost sau aflate în dificultate. De asemenea, Asociația “Suflete Deschise” transmite un nou apel creștinesc sub deviza “Fii un bun samaritean și ajută un sărman”.

Dacă sunt persoane care au diferite hăinuţe pe care nu le mai poartă, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin. Dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon 0241/660580; 0722567873; 0763097661; 0735579752 sau pot trimite un mail pe adresa sufletedeschise@yahoo.com în intervalul 08.00 – 18.00, iar donaţiile dumneavoastră vor fi preluate de o echipă de voluntari.

Pentru a face milostenie, nu avem nevoie de bani, ci de bunăvoinţă. Atunci când avem bunăvoinţă, nu contează că suntem săraci. Iar când ne lipseşte bunăvoinţa, nu ne ajută cu nimic faptul că suntem bogaţi. Bogaţîi nemilostivi vor primi o pedeapsă mai mare decât săracii nemilostivi, pentru că au bani mulţi şi cu toate acestea, nu îşi înmoaie inima. Celui care dă ceva din puţinul pe care îl are, se poate să i se socotească mai mult decât celor care dau mult, din multele lor bogăţii.

Valoarea milosteniei nu depinde de cât dăm, ci de gândul cu care dăm. (…) Lipsa de omenie, de generozitate este mult mai păgubitoare decât sărăcia. Săraci material fiind, important este să nu sărăcim spiritual. Să ne îmbogăţim în bunătate, prin cuvântul bun, prin încurajare, printr-un sfat bun, o mângâiere, o mână de ajutor întinsă celor mai săraci decât noi, prin iubire.

Așadar, se cuvine ca fiecare dintre noi să urmăm atât de frumoasele învățături pe care le dădea Sfântul Ioan celor ce veneau la el în puștiul Iordanului. ,,Iar dintre roadele de pocăînță pe care Botezătorul Domnului le cerea de la iudei erau două: să creadă în Hristos și să facă fapte de milostenie. Că îl întrebau cei ce veneau la dânsul: Ce să facem deci? (Luca 3, 10). Iar Ioan îi învăța zicând: Cel ce are două haine să dea celui ce nu are și cel ce are bucate să facă asemenea”, ne-a declarat Daniela Ghioc, președintele Asociației ,,Suflete deschise”.
Foto: Rol Ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.