Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a realizat bilanțul intervențiilor din minivacanța de Rusalii. Potrivit unui comunicat al SCJU Constanța, numărul prezentărilor la Unitatea de Primiri Urgențe tinde să crească de la o săptămână la alta, în contextul în care vremea se încălzește și turiștii încep să vină pe litoral.

Conform sursei citate, 1595 persoane (dintre care 455 copii) au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de vineri și până astăzi dimineață. Dintre acestea, 326 au rămas internate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru investigații suplimentare, îngrijiri și tratament de specialitate.

Secțiile cu cele mai multe spitalizări au fost pediatria, cardiologia, ginecologia, psihiatria și ortopedia, însă a fost mobilizat personal și din alte secții, deoarece majoritatea cazurilor erau urgențe medico chirurgicale.

De asemenea, Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a mai precizat că, dintre cei care au ajuns la UPU în timpul acestei minivacanțe, 20 sunt victime ale accidentelor rutiere, iar o altă persoană a fost adusă în urma unui accident de submersie. 7 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, fiind internate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Foto: Facebook/Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

Citește și:

Week-end de foc pentru pompierii constănțeni în minivacanța de Rusalii

Zeci de șoferi drogați sau băuți la volan prinși în acest week-end, pe litoral

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar