Atacul de la Medgidia: Suspecții, duși la Tribunal, la arestare. Un tânăr MORT și alte PATRU persoane ÎNJUNGHIATE

Știrile zilei
Doi dintre suspecții atacului de la Medgidia sunt duși astăzi, 8 februarie 2025, la Secția Penală a Tribunalului Constanța, unde vor fi prezentați judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Surse judiciare au declarat pentru Ziarul Amprenta că, în cauză, este cercetată moartea unui tânăr, ce a fost înjunghiat, dar și înjunghierea a altor patru persoane vătămate.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au întocmit propunerea de arestare preventivă pe numele a doi dintre suspecți, arătând că lăsarea lor în libertate, în acest punct al anchetei, ar reprezenta un pericol public, date fiind circumstanțele derulării evenimentelor de la Medgidia.
Dacă propunerea procurorilor va fi admisă, mandatul de arestare va fi emis de îndată pe numele suspecților, care au fost deja reținuți de polițiști.
Totuși, hotărârea Tribunalului poate fi contestată ulterior de către oricare dintre părți, urmând ca, în această situație, dosarul să fie înaintat Curții de Apel Constanța.
Acuzațiile formulate în cauză de către anchetatori vizează infracțiunile de omor calificat, tentativă la omor calificat, complicitate la omor calificat, complicitate la tentativă de omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Ce au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța despre acest caz
În baza delegării procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța este abilitat să comunice următoarele:
Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța efectuează cercetări într-o cauză penală, aflată în urmărire penală proprie, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat, complicitate la omor calificat, complicitate la tentativă de omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice.
De asemenea, în prezenta cauză, actele de urmărire penală au fost efectuate, prin delegare, și de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Constanța, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Medgidia – Biroul de Investigații Criminale.
Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 6 februarie a.c., în jurul orei 21.00, 4 bărbați ar fi pătruns într-un imobil de pe strada Ciocârliei din municipiul Medgidia.
Unul dintre aceștia le-ar fi agresat fizic, cu un obiect tăietor-înțepător, pe cele 5 persoane vătămate aflate în locuință, una dintre acestea decedând.
De asemenea, un al doilea bărbat ar fi încercat să le agreseze fizic, cu un obiect tăietor-înțepător, pe 3 dintre persoanele vătămate.
La data de 8 februarie a.c., procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de
omor calificat, tentativă la omor calificat, complicitate la omor calificat, complicitate la tentativă de omor calificat și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Bărbații au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
Astăzi, 8 februarie, vor fi prezentați instanței de judecată, cu propunere legală.
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: