Iarna este din ce în ce mai aproape, iar șoferii români trebuie să își echipeze corespunzător mașinile pentru sezonul rece. Conform Codului Rutier, cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Sezonul rece vine cu o serie de reguli pentru șoferi, însă nu doar cauciucurile de iarnă și lanțurile sunt pregătirile necesare pentru iarnă. Una dintre regulile pe care toți șoferii o știu, dar puțini o respectă, este cea a curățatului mașinii. Înainte de a pleca, autotursimul trebuie curățat în totalitate, nu doar parțial, pentru a avea o vizibilitate bună.

Pilotul de raliuri Titi Aur ne recomandă ca în sezonul rece să nu plecăm la drum fără a avea combustibil în rezervor. Nu se știe niciodată unde poți rămâne blocat.

„În afară de cauciucurile de iarnă, care sunt principalul element, pregătirea maşinii înseamnă mai multe. În primul rând, maşina trebuie să fie de fiecare dată când plecăm la drum pe timp de iarnă foarte bine curăţată. Geamurile, oglinzile, stopurile, farurile, tot.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În al doilea rând, trebuie să avem ceva mai mult combustibil în rezervor decât de obicei, pentru că există riscul să rămânem blocaţi pe undeva şi trebuie să ne încălzim în maşină”, a explicat Titi Aur, potrivit DcNews.ro.

Pilotul de curse îi sfătuiește pe toți șoferii să nu plece la drum fără a avea un sac de nesip, lopată, rezerve de hrană și apă, o pătură groasă.

Sursă foto: Pixabay.

Citește și:

Atenție, șoferi! Se asfaltează o stradă din cartierul Inel II

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.