Alternativa Techirghiol
Alternativa Techirghiol
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici necesari construcţiei Alternativei Techirghiol, valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, fiind de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport (PT) 2021 -2027, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, transmite Agerpres.
Alternativa Techirghiol
Alternativa Techirghiol

„Obiectivul cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obţinut deja Acordul de Mediu) va fi construit la profil de autostradă şi va asigura conexiunea între Centura Constanţa (A4) şi sudul litoralului românesc”, a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, CNAIR urmează să lanseze în licitaţie, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcţia Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum de 36 de luni).

Alternativa Techirghiol
Alternativa Techirghiol

Pe traseul noii autostrăzi (prevăzute în Master Planul General de Transport al României) care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv: 31 Poduri/Pasaje/Viaducte, 6 parcări, un centru de întreţinere şi coordonare, un punct de sprijin.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

Conform sursei citate, proiectul prevede şi plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Alternativa Techirghiol
Alternativa Techirghiol

Citește și:

(FOTO) Sorin Grindeanu și ministrul Transporturilor din Kazahstan au discutat la Constanța despre valorificarea Portului și transporturile de mărfuri

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.