Bărbaţi reţinuţi după ce au furat aproape trei tone de zahăr din două vagoane

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani, au fost reţinuţi de poliţiştii din Constanţa după ce au furat aproape trei tone de zahăr din două vagoane, iar alte două persoane care au participat la această operaţiune sunt căutate de oamenii legii. Prejudiciul în acest caz se ridică la 21.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa au prins în flagrant, luni, cinci persoane care ar fi încercat să sustragă zahăr din două vagoane aflate în Portul Constanţa.

“În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în dimineaţa zilei de 13 mai, cinci persoane ar fi aruncat mai mulţi saci, încărcaţi cu zahăr brun, între zona de epurare Constanţa şi staţia CF Palas, ulterior încercând să scoată cantitatea de zahăr sustrasă cu ajutorul unui tren taxi. În momentul în care poliţiştii i-au somat să se oprească, bărbaţii în cauză au încercat să fugă, însă trei dintre aceştia au fost prinşi în scurt timp. Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 26 şi 32 de ani, au fost identificaţi şi conduşi la sediul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa pentru cercetări”, au precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Poliţiştii au recuperat 59 de saci, conţinând aproximativ 2.700 de kilograme de zahăr brun, cantitatea fiind predată managerului zonal. Prejudiciul este estimat la 21.000 de lei.

Cele trei persoane prinse au fost reţinute pentru 24 de ore pentru furt calificat, urmând să fie prezentate marţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru prinderea celorlalte două persoane care au participat la acea operaţiune.