Bgdan Aurescu
Bgdan Aurescu
Fostul ministru de Externe, Bogdan Aurescu a fost ales, joi, judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU, fiind primul român care îndeplineşte această funcţie.

„Preşedinţii Adunării Generale şi ai Consiliului de Securitate al ONU anunţă că au fost aleşi următorii judecători la Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ): Bogdan-Lucian Aurescu (România), Hilary Charlesworth (Australia), Sarah Hull Cleveland (SUA), Juan Manuel Gómez Robledo Verduzco (Mexic), Dire Tladi (Africa de Sud)”, a anunțat ONU joi seară pe Twitter.

Aurescu a primit 117 voturi de la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite și alte 9 de la Consiliul de Securitate al ONU.

„Onorat să fiu aleas astăzi în calitate de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU, fiind primul român care îndeplineşte această funcţie”, a scris Aurescu pe Twitter.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

El spune că acesta „este un semn de mare apreciere pentru poziţia de principiu a României de a plasa întotdeauna respectarea strictă a dreptului internaţional în centrul politicii sale externe”.

„O altă premieră astăzi: pentru prima dată în istoria CIJ un avocat rus nu este ales”, a mai transmis Aurescu.

El le-a mulţumit Ministerului Afacerilor Externe şi Misiunii Permanente a României la ONU, care l-au susţinut.

Și președintele Klaus Iohannis și-a felicitat consilierul pe Twitter și „toată diplomația României” pentru alegerea primului judecător român la Curtea Internațională de Justiție.

„Aceasta este o victorie pentru România, pentru primatul dreptului internațional, reflectând angajamentul nostru puternic pentru ordinea internațională bazată pe reguli”a scris Klaus Iohannis.

Curtea Internațională de Justiție este principalul organ judiciar al Națiunilor Unite.

Ea are sediul în Palatul Păcii de la Haga, Țările de Jos.

Sursă foto: Facebook MAE

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.