Accesori pentru telefon, contrafăcute
Accesori pentru telefon, contrafăcute
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanța, într-un container sosit din China 28.100 de accesorii de telefoane mobile, în valoare de aproximativ 6,8 milioane de lei.

Este vorba despre bunuri care aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală ale unor mărci cunoscute.

În data de 06.10.2022, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă s-au sesizat din oficiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

În luna iunie, o echipa comună, formată din polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Bunuri contrafăcute
Bunuri contrafăcute

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că, în interiorul containerului se aflau 28.100 accesorii telefoane mobile (căști și încărcătoare), care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală titularului de marcă.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 6.800.000 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

În urma rezultatului de la expertiză, în data de 06.10.2022 polițiștii de frontieră s-au sesizat şi efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Citește și:

Jucării contrafăcute de zeci de mii de lei, descoperite într-un container în Portul Constanţa Sud Agigea. Ce destinație aveau

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.