Dragoare
Dragoare
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din România începe, astăzi, măsurătorile de adâncime pe brațul Chilia și pe Canalul Bâstroe.

Acțiunea are loc ca urmare a acordului convenit în 7 martie cu partea ucraineană și anunțat săptămâna trecută, după negocierile de la Ismail (Ucraina).

Ucraina și-a asumat, săptămâna trecută, să înceteze orice fel de lucrări de adâncire (dragare) pe Canalul Bâstroe, însă România nu primise, cu o zi înainte de data programată pentru începerea măsurătorilor, confirmarea oficială a părții ucrainene pentru acest demers. Luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, afirma că „navele, echipajele sunt pregătite”, însă partea română nu primise acordul scris al Ucrainei, scriu cei de la gândul.ro.

Tanczos Barna a precizat că este nevoie de acest acord scris „pentru a pleca cele trei nave şi pentru a măsura, pe lungime, adâncimile pe Chilia şi apoi pentru a intra pe Canalul Bâstroe – care este sută la sută pe teritoriul ucrainean -, ca să se poată verifica adâncimile, pentru a calcula debitele, dacă s-au făcut doar lucrări de dragaj, de menținere a adâncimilor şi a se asigura că nu s-au schimbat debitele în așa fel încât ele să afecteze pe termen mediu şi lung biodiversitatea din Deltă”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Șase nave dotate cu echipamente pentru măsurarea adâncimilor au ajuns, marți, în zona Periprava, în așteptarea acordului pentru măsurătorile pe Canalul Bâstroe. Ambarcațiunile la bordul cărora se află aproximativ 20 de specialiști ar fi rămas luni noapte în zona Cetatea Ismail, iar marți, convoiul a pornit spre Periprava, conform unor informații transmise de euronews.ro.

Sursa foto: Facebook.com

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.