Podul de peste Dunăre
Podul de peste Dunăre
În cursul zilei de astăzi, Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a primit, vizita unei delegații guvernamentale formată din ministrul Transporturilor, sectretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al CNAIR, Cristian Pistol. Aceștia s-au deplasat pe podul de peste Dunăre și au estimat termenul finalizării lucrărilor.

Echipa guvernamentală s-a deplasat pe podul care face legătura dintre județele Tulcea și Brăila și a discutat cu reprezentanții antreprenorilor, referitor la termenele de finalizare a lucrărilor.

Conform declarațiilor ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, podul trebuie să fie dat în circulație la finalul acestui an, în cazul anumitor variante. Anul viitor urmează să fie dat în deschidere și drumul expres Galați – Brăila, descărcarea de pe pod urmând a fi făcută pe noul tronson.

Podul de peste Dunăre
Podul de peste Dunăre

„În urma discuțiilor purtate azi, înțeleg că în luna decembrie vor trece primele mașini pe acest pod, iar eu îmi exprim speranța că va fi așa. Dacă acum 10 – 15 ani nimeni nu credea în această investiție, iată că ea a căpătat formă finală, iar podul de peste Dunăre va duce la o dezvoltare a zonei, a Dobrogei, pot spune chiar a României, dar extrapolez și iau în considerare legăturile cu portul Constanța, cu trecerea Isaccea – Orlovka, legătura cu Ucraina”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea.

După vizita pe șantierul podului de peste Dunăre, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a însoțit delegația guvernamentală formată din ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarul de stat Bogdan Mândrescu și directorul General al CNAIR, Cristian Pistol, la sediul Primăriei Isaccea.

Acolo a fost semnat protocolul de elaborare a studiului de fezabilitate pentru drumul de acces spre Punctul Vamal Isaccea.

Această investiție presupune construcția unui nou drum de acces la vama Isaccea, pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va asigura suportul tehnic necesar.

Podul de peste Dunăre va fi gratuit pentru șoferi în primii cinci ani de la deschidere

De asemenea, conform contractului de finanțare, podul de peste Dunăre de la Brăila va fi gratuit pentru șoferi în primii cinci ani de la deschidere, a transmis astăzi, la Isaccea, în județul Tulcea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Eu știu că primii cinci ani este gratis. Este conform procedurilor, fiind vorba despre o finanțare europeană”, a explicat Sorin Grindeanu, potrivit Economedia.ro.

Foto pod: Facebook Radu Arama

Citește și:

(VIDEO) Imagini noi au fost surprinse cu podul de peste Dunăre de la Brăila. Cum decurg lucrările

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.