Care sunt cele mai populare soiuri de dovleac românesc comestibil. Recomandări de preparate delicioase
Știrile zilei
Dovleacul este unul dintre fructele simbol ale toamnei care se poate folosi pentru preparate delicioase.
Printre cele mai populare soiuri de dovleac românesc se numără: Orange Agro, Tudor și Matilda F1. Dovleacul comestibil a început să se cultive în țara noastră începând din secolul al XVIII-lea, scrie ProTV.
Cel mai bun dovleac pentru copt este cel din soiul Tudor. Fructul are formă rotundă, de culoare gri deschis, iar pulpa este este portocalie.
Un alt soi de dovleac pentru copt este soiul Orhttps://ziarulamprenta.ro/tag/buttercup/ange Agro. Fructul are o formă alungită, cu coaja și pulpa portocalie.
Singurul soi de dovleac plăcintar care se cultivă la noi în țară este Matilda F1, denumit și Buttercup. Dovleacul plăcintar are forma lunguiață și un gust dulce fiind ideal pentru plăcinte sau prăjituri.
În rândurile următoare am selectat câteva preparate atât sărate, cât și dulci, care se pot face cu soiul Buttercup.
- Plăcinta cu dovleac
- Brioșe cu dovleac
- Supă cremă de dovleac
- Whoopie Pies sau mini prăjiturile cu dovleac si crema de caju
- Piure de dovleac
- Dovleac umplut cu pui
- Prăjitură cu dovleac
- Prăjitură cu dovleac și nucă
- Ștrudel cu dovleac și scorțișoară
- Trigoane cu dovleac
- Tort de dovleac cu cocos
Sursa foto Pixabay
Citește și:
Dovleacul plăcintar, o minune a toamnei. Top 10 BENEFICII pentru sănătate
(GALERIE FOTO) „Târgul Toamnei”, organizat astăzi, la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța