Pe 27 ianuarie 2023, la Tribunalul Constanța a fost înregistrat dosarul 9693/256/2022, Secția Penală, având ca obiect liberarea condiționată (art. 587 din Noul Cod Procedură Penală). Contestatorul în dosar este nimeni altul decât L.D., ciobanul din Mihai Viteazu acuzat și, ulterior, condamnat pentru ultraj, în 2020.

În urmă cu trei ani, bărbatul de 30 de ani, cioban din Mihai Viteazu, și-a păscut turma de capre pe un teren privat, proprietarii solicitând ajutorul poliției. Sosiți la fața locului, oamenii legii de la Secția 5 Rurală Cogealac au fost amenințați de cioban, iar unul dintre polițiști a fost lovit, moment în care colegii acestuia au deschis foc asupra ciobanului, lovindu-l în picior.

L. D. a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, apoi a fost arestat preventiv. Dosarul său a fost trimis în instanță, fiind acuzat de ultraj.

La finalul procesului, ciobanul a fost condamnat, pe fond, la o pedeapsă privativă de libertate, la 1 an şi 6 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de ultraj. Totodată, i-a fost revocată liberarea condiţionată dispusă prin sentinţa penală nr. 1188 din 03.06.2020 a Judecătoriei Medgidia şi i s-a adaugat restul rămas neexecutat de 390 zile închisoare, urmând ca inculpatul L.D. să execute în final pedeapsa de 1 an, 6 luni şi 390 zile închisoare. Pedeapsa se execută în regim de detenţie, se arată în decizia judecătorilor.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De la sentință, L.D. a făcut mai multe cereri de liberare condiționată, însă judecătorii I le-au respins, pe rând.

OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.