Controale ANSVSA
Controale ANSVSA
Ieri, 30 august, la sediul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța, a avut loc ședința de încheiere a Comandamentului Sezon Estival 2022. Întrunirea a fost prezidată de preşedintele ANSVSA dr. Alexandru Bociu, în prezenţa vicepreşedinților dr. Dănuț Păle și dr. Ioan Oleleu, directorului general dr. Cristian Togan, coordonatorului Comandamentului dr. Sandu Tolea și directorului executiv al DSVSA Constanţa dr. George Nica.

În perioada 27.06-28.08.2022 s-au realizat 1.970 de controale la operatorii economici cu activitate în alimentaţia publică şi desfacerea cu amănuntul a produselor alimentare. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au aplicat 439 de sancţiuni în valoare de 4.075.800 lei. În total, au fost emise o ordonanță de interzicere a activității şi patru ordonanţe de suspendare temporară a activităţii.

De asemenea, au fost confiscate şi trimise către neutralizare 2.116,74 kg de produse alimentare (produse din carne, peşte, produse din peşte, preparate culinare), care erau improprii consumului uman.

În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentarecomercializarea de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Echipele de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor împreună cu instituţiile partenere, au efectuat controale la festivaluri, la manifestări culturale cu specific gastronomic, la festivităţile prilejuite de ziua Marinei Române şi în toate unităţile de alimentaţie publică, reușind să realizeze dezideratul propus, 0 toxiinfecţii alimentare.

Comandamentul Sezon Estival 2022 şi-a desfăşurat activitatea pe zona litorală delimitată de localitățile Corbu, respectiv Vama Veche.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.