Lovitură
Lovitură
Un afacerist de top din Constanța, R.H., a fost condamnat de Judecătoria Constanța la un an și cinci luni de închisoare, cu suspendare, pentru o faptă petrecută în 2018, dar care a intrat pe masa magistraților în 2021.

Omul de afaceri, al cărui nume este binecunoscut în Constanța în primul rând prin prisma de patron al unei tipografii din municipiu, a fost acuzat că a lovit un taximetrist, pe care l-ar fi și urmărit în trafic.

Astfel, potrivit rechizitoriului procurorilor, pe 7 aprilie 2018, în jurul orelor 10.30, taximetristul, Z.C., se afla în zona Pieţei Griviţei din municipiul Constanța. El și-a parcat autoturismul personal în dreptul unei patiserii. După ce a făcut cumpărături din zonă, el a revenit la mașină, unde a dat peste omul de afaceri, foarte supărat că mașina taximetristului era parcată necorespunzător.

Taximetristul, fiind deja în autoturism, a coborât geamul, crezând că afaceristul vrea să îi spună ceva. S-a ales, în schimb, cu o ploaie de înjurături. Din declarațiile ulterioare ale victimei, acesta a plecat de la fața locului, spre casă, însă “pe drum a fost şicanat în trafic de inculpat”.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“Ajuns la adresa de domiciliu, persoana vătămată a parcat autoturismul în dreptul imobilului în care locuieşte a luat o parte dintre cumpărături şi s-a îndreptat spre locuinţă. Imediat inculpatul a parcat autoturismul său pe mijlocul străzii, în dreptul autoturismului persoanei vătămate, blocând traficul stradal şi s-a deplasat la persoana vătămată pe care a început să o lovească cu pumnii şi picioarele în zona membrelor. În încercarea de a scăpa de agresor, cei doi au ajuns în mijlocul străzii. În acest timp la geamurile apartamentelor din zonă au ieşit mai multe persoane, care au început să strige la agresor pentru a-l determina să înceteze să o mai lovească pe persoana vătămată, iar mai multe autoturisme au oprit în zonă, întrucât nu mai puteau înainta din cauza mașinii inculpatului, care bloca strada. După ce inculpatul a încetat lovirea persoanei vătămate, a ameninţat-o pe aceasta că o va „distruge”, spunându-i totodată să nu depună plângere împotriva sa pentru că „ai văzut ce prieteni am, cu cine stăteam de vorbă în Piaţa Griviţei”, făcând referire la un poliţist local, cu care stătuse de vorbă”, se arată în minuta Judecătoriei Constanța.

Z.C. și-a scos, a doua zi, certificat medico-legal, medicii constatând că rănile căpătate au necesitat 3-4 zile de îngijiri medicale.

Spusele taximetristului au fost, în timpul anchetei, susținute de o rudă a sa, aflată în vizită, dar și de un martor care a văzut totul de la o fereastră.

Omul de afaceri a susținut o cu totul altă variantă: el a fost cel agresat și scuipat

Firesc, la audieri, omul de afaceri R.H. a avut o cu totul altă versiune decât taximetristul. El a povestit că, în ziua de 7 aprilie 2018, se afla în Piața Griviței pentru a face cumpărături şi s-a întâlnit cu un fost coleg de generală, cu care a schimbat nişte vorbe. Când s-a întors la autoturism, a observat că fusese blocat de un taxi, iar în momentul în care i-a atras atenția șoferului, acesta a coborât din maşină, a dat cu piciorul în maşina sa, l-a înjurat și a scuipat.

R.H. a arătat că s-a dus după persoana vătămată să rezolve amiabil daunele produse mașinii, însă nu l-a șicanat în trafic deoarece şicanarea se face de cel din faţă, nu de cel din spate. S-a dus spre persoana vătămată care s-a repezit la el, l-a zgâriat pe frunte şi i-a rupt mâneca gecii. A avut loc o altercație bărbătească între aceștia, s-au împins amândoi, după care persoana vătămată l-a ameninţat că o să vină colegii lui taximetriști, după care s-a urcat în maşină şi a plecat.

Versiunea sa nu i-a convins, în cele din urmă, pe magistrați. Sentința judecătorului a fost dată pe 28 februarie 2023: condamnarea omului de afaceri constănțean la un total de 1 an și 5 luni închisoare cu suspendare și termen de supraveghere de 2 ani.

Partea vătămată a solicitat și daune civile, întrucât, spune acesta, pe lângă trauma fizică ce necesită și în prezent îngrijiri, societatea sa a intrat în faliment din cauza incidentului, deoarece „nu-l mai duce capul”, fără însă să aducă acte medicale doveditoare în acest sens. În locul celor 50.000 de euro, judecătorul i-a acordat, drept daune civile, 1.500 de euro.

Apelul lui R.H a fost înregistrat pe 17 martie 2023 la Curtea de Apel Constanța și are un prim termen de judecată data de 5 octombrie 2023.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.