Mașini abandonate
Mașini abandonate
Începând de săptămâna viitoare, polițiștii locali din Constanța vor ridica 43 de vehicule, din care 15 fără stăpân și 28 abandonate, pe care le vor transporta în parcul de mașini al municipalității situat pe strada Vârful cu Dor.

Activitatea  este rezultatul  acțiunilor tematice delurate în acest sens, în perioada 03.10.2022-30.11.2022, de către polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice. Aceștia au aplicat 279 de somații, conform normelor legale în vigoare.

S-au conformat măsurilor dispuse un număr de 135 de proprietari.

De asemenea, un număr de 94 de autovehicule vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate se află în procedura de eliberare a domeniului public, după expirarea termenelor de conformare sau a îndeplinirii actelor procedurale.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Acțiunea de eliberare a domeniului public de aceste vehicule care afectează imaginea orașului este de lungă durată și începe cu apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului.

Polițiștii locali verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Proprietarii mașinilor abandonate au două variante: le ridică sau le pierd

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului sau comunicării somației privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Menționăm că pentru a fi declarate fără stăpân sau abandonate autovehiculele trebuie să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate, respectiv fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, al cărui proprietar sau deținător legal este necunoscut, sau aflat de cel puțin 6 luni pe domeniul public sau al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă exista indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice.

Cetățenii sunt rugați, în cazul în care au cunoștință despre deținătorii vehiculelor fără stapân din tabelul anexat sau despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public, să semnaleze la numerele de telefon: 0241.484205 și 0341.922-Dispecerat Direcția generală poliția locală sau pe adresa de e-mail politia.locala@primaria-constanta.ro

Citește și:

Primăria Constanța vinde la licitație peste 200 de mașini abandonate

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.