Agricultură stropiri
Agricultură stropiri
În perioada 21 februarie – 21 aprilie 2023, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R. a coordonat o acțiune națională, pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor.

La activitate, au participat specialiști din structurile Inspectoratului General al Poliției Române și din cadrul Autorității Naționale Fitosanitare care, potrivit legii, au competență, atribuții legale și expertiză pe problematica ce a făcut obiectul acțiunii (reprezentanții oficiilor fitosanitare județene).

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu reprezentanți ai Oficiului Fitosanitar Constanța, au efectuat verificări, la punctul de lucru al unei societăți comerciale.

În urma verificărilor, au fost descoperite produse de protecția plantelor, deținute fără drept și cu termene de valabilitate expirate, respectiv 7 kilograme de produse clasificate ca toxice, deținute fără autorizație, cu termen de garanție expirat, 1.013 litri și 101 kilograme de produse, din categoria Xn (nocive) și Xi (iritante), cu termen de garanție expirat, devenite deșeuri.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Deținătorul nu a fost autorizat să dețină sau să utilizeze substanțe de protecție a plantelor clasificate ca toxice, fapt pentru care, produsele de protecție a plantelor din categoria foarte toxică (T+) au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, celelalte produse fiind lăsate în custodia persoanei controlate, cu obligația de a le preda unui operator de servicii de tratare a deșeurilor periculoase.

S-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de produse sau substanțe toxice și neluare a măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.