Violență
Violență
Criza locurilor de parcare începe să se acutizeze, după modelul Capitalei, și la Constanța. Doi vecini au ajuns să se păruiască pentru un astfel de loc de parcare, să își care pumni și, în cele din urmă, să se judece în instanță.

Este cazul a două familii constănțene: doi soți s-au săturat să îl roage pe un vecin să nu își mai parcheze autoturismul pe locul pe care îl aveau arvunit de la primărie. Acesta, cu o plăcere sadică, nu s-a lăsat: cum respectivul loc de parcare îi aparținuse cândva și, deși nu mai plătise pentru el, iar zona îi fusese atribuită altcuiva, bărbatul a continuat să își lase mașina, seară de seară, pe locul respectiv.

În seara cu pricina, victima a revenit la domiciliu și, ca de obicei, a constatat că vecinul parcase, iar, unde nu trebuie astfel încât l-a sunat prin interfon să coboare și să îi elibereze locul. Atunci, spune victima, conflictul care mocnea de aproape o decadă între ei, a izbucnit: agresorul l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele, dar și cu … capul, provocându-i multiple leziuni, suprat că a fost deranjat.

Mai mult, spun martorii, pentru că s-a băgat între ei, a fost lovită și soția victimei, cu pumnul în zona brațelor, a fost strânsă cu mâna de brațe și împinsă cu palmele în zona pieptului, deoarece intervenise în apărarea soțului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Firește, versiunea vecinului recalcitrant, este cu totul alta: omul spune că a sunat la interfon să ceară vecinului să își dea mașina la o parte, dar soția acestuia i-a răspuns că locul le aparține. Bărbatul mai spune că a auzit alarma mașinii și, pe scări, vecinul care acum este victimă în dosar, urmă a început să îl lovească cu capul în zona gâtului și peste brațul stâng. A încercat să se apere, întrucât suferise o intervenție chirurgicală la zona gâtului, cu puțin timp în urmă.

Judecătorii au considerat că, pentru cele două infracțiuni de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 din Codul penal, este suficientă plata a 7.000 lei amendă penală (280 zile-amendă x 25 lei suma corespunzătoare unei zile-amendă).

Iar pentru cei doi soți bătuți, magistrații au acordat, drept daune morale, 5.000 de lei, respectiv 2.000 de lei.

Ambii soți, părți în dosar, au făcut recurs.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.