Crima de la mall, din Constanța: Detalii-bombă din sala de judecată
Știrile zilei
Detalii de ultim moment legate de crima de la Vivo Mall, din Constanța, vin chiar din sala de judecată, acolo unde avocatul care îl reprezintă pe suspectul principal al omorului le-a cerut judecătorilor să constate neregularitatea actului de acuzare.
Cererea a fost formulată în faza de cameră preliminară a dosarului crimei din parcarea de la mall.
Judecătorii de la Secția Penală a Tribunalului Constanța au rămas în pronunțare asupra cererii de constatare a neregularității rechizitoriului întocmit de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Conform instanței, hotărârea va fi pronunțată în cursul săptămânii viitoare.
În cazul în care cererea avocatului va fi admisă printr-o hotărâre rămasă definitivă, dosarul se va întoarce înapoi la procurori.
De menționat că hotărârea pe care o va lua Tribunalul cu privire la cererea avocatului presupusului criminal de la Vivo Mall va putea fi ulterior contestată la Curtea de Apel Constanța de către părțile nemulțumite.
Oficial, de la Parchet despre crima de la mall
Dosarul fost instrumentat e procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
Conform procurorilor, „din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 24 octombrie 2024, în jurul orei 12:00, în timp ce se aflau în parcarea exterioară a unui complex comercial de pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în cursul unui conflict spontan, fiind sub influența unor substanțe psihoactive, inculpatul a înjunghiat-o pe victima B.A. cu un cuțit, pe care îl purta asupra sa, în treimea superioară a membrului inferior stâng, zona mediană a coapsei, astfel încât i-a provocat o hemoragie masivă, care a dus la deces în scurt timp, chiar dacă personalul medical al ambulanței a încercat resuscitarea“.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție.
„Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Scene șocante în parcarea unui mall din Constanța. Ședință secretă, azi, la Tribunal