Crimă în baza sportivă Tenis Club Mamaia. Suspectul principal rămâne după gratii
Știrile zilei
Suspectul principal condamnat în primă instanță în cazul crimei de la baza sportivă Tenis Club Mamaia rămâne după gratii, a decis Curtea de Apel.
Judecătorii de la Curte analizează acum cazul crimei de la baza sportivă Tenis Club Mamaia, în urma apelului declarat împotriva primei decizii de condamnare.
Instanța de apel a hotărât menținerea în arest a suspectului principal, decizia fiind definitivă.
După cum arătam în edițiile anterioare, în cauză, cel suspectat de comiterea faptei, respectiv Marius T., despre care procurorii spun că își făcea veacul aproape de baza sportivă Tenis Club Mamaia, a fost condamnat în primă instanță, de Tribunalul Constanța, la 25 de ani de închisoare.
Decizia de condamnare a fost atacată și acum cazul se află în atenția Curții de Apel Constanța.
Ce spun procurorii despre crima de la baza sportivă Tenis Club Mamaia
Conform anchetatorilor, „la data de 26 iulie 2023, în jurul orei 02:30, pe fondul unei stări conflictuale anterioare și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul s-a deplasat, în scop de răzbunare, la baza sportivă Tenis Club Mamaia – Baza Neptun din stațiunea Mamaia, municipiul Constanța, unde a ucis-o, prin cruzimi, pe victima, în vârstă de 69 de ani, căreia i-a aplicat multiple lovituri cu pumnul în zona extremităţii cefalice, a doborât-o la podea, unde a călcat-o în picioare şi i-a provocat mai multe fracturi costale, apoi a strangulat-o cu un șnur, i-a înfipt un cuţit în gât (cuţit găsit în gâtul victimei)“.
Procurorii au mai spus că „în final, inculpatul a aruncat mai multe obiecte de vestimentaţie şi hârtii peste victimă şi a incendiat-o, astfel că i-a provocat arsuri de gradele III și IV pe circa 30% din suprafața corpului, toate leziunile traumatice conducând la decesul victimei, survenit după suferințe puternice și prelungite“.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: