Crimă în parcarea de la Vivo Mall Constanța. Suspectul a cerut arest la domiciliu. Iată răspunsul judecătorilor
Știrile zilei
Tribunalul Constanța s-a pronunțat vinei, 13 decembrie 2024, în dosarul privind crima din parcarea de la VIVO Mall, din data de 24 octombrie 2024.
Instanța a decis ca principalul suspect să rămână în stare de arest preventiv.
Judecătorii i-au respins inculpatului cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.
Decizia nu este una definitivă.
Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 2 Cod procedură penală rap. la art. 207 alin. 4 si 6 Cod procedură penală constată legalitatea si temeinicia măsurii arestării preventive dispuse fată de inculpatul GHITĂ ALEXANDRU IONUT, măsură pe care o mentine pe o perioadă de până la 30 de zile, urmând să fie verificată sub acelasi aspect cel mai târziu până la data de 11.01.2025, inclusiv. Măsurile se comunică administratiei locului de detinere. În baza art. 242 alin. 2 C.p.p., respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpatul GHITĂ ALEXANDRU IONUT, ca nefondată. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronuntată prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin mijlocirea grefei instantei astăzi, 13.12.2024.
Conform procurorilor, „din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că la data de 24 octombrie 2024, în jurul orei 12:00, în timp ce se aflau în parcarea exterioară a unui complex comercial de pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța, în cursul unui conflict spontan, fiind sub influența unor substanțe psihoactive, inculpatul a înjunghiat-o pe victima B.A. cu un cuțit, pe care îl purta asupra sa, în treimea superioară a membrului inferior stâng, zona mediană a coapsei, astfel încât i-a provocat o hemoragie masivă, care a dus la deces în scurt timp, chiar dacă personalul medical al ambulanței a încercat resuscitarea“.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție.
„Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: