Astăzi s-a mai scris încă o pagină de istorie în cartea sportului cumpănean. De la an la an, numărul sporturilor care se pot practica la Cumpăna a crescut în mod constant și iată că începând de astăzi, copiii din comună, dar nu numai, pot practica unul din cele mai frumoase sporturi care îi ajută să-și mențină sănătatea, dar și să crească armonios, baschetul. 

Autoritățile locale reprezentate de primarul Mariana Gâju, cea care a sprijinit permanent dezvoltarea activităților recreative pentru copiii, creând în acest sens nenumărate proiecte de dezvoltare a infrastructirii sportive în comună, a semnat astăzi cu Asociația Baschet Club Athletic Constanța un protocol de colaborare intitulat “BASCHET MADE ÎN CUMPĂNA”. Administrația locală cumpăneană se află la al treilea parteneriat de acest gen, primul fiind semnat cu Clubul Sportiv Dobrogea Handbal, coordonat de Omer Aihan, fost antrenor al Lotului Național de handbal, actual antrenor al echipei de handbal pe plajă.

“Mulțumesc omului care mi-a deschis mintea și mi-a îndreptat sufletul către iubirea de sport, chiar dacă nu îl practic și nici n-am visat ca la Cumpăna să existe aceste secții sportive, doamna Elena Frâncu. Și cu domnul Ion Răuță, la fel și cu ceilalți profesori campioni din cadrul Clubului Sportiv “Victoria” Cumpăna suntem o echipă. Vrem să vorbim românește, dar vorbim pe înțelesul și cu suflet pentru copiii noștri, dar și pentru părinți care trebuie să înțeleagă că înscriindu-i și la secția de baschet nu vor face decât să câștige sănătate”, a spus primarul Mariana Gâju la începutul conferinței de presă ce a marcat acest moment.

De departe, Cumpăna este invidiată de multe orașe reședință de județ care, la nivelul lor, nu au reușit să pună în aplicare ceea ce administrația locală cumpăneană a reușit, crearea unui nucleu sportiv ți a unei infrastructuri importante. Directorul Direcției de Sport și Tineret Constanța, Mariana Solomon, prezentă la eveniment, și-a declarat întreaga sa susținere în ceea ce privește dezvoltarea acestui parteneriat încheiat astăzi.

Reprezentanții BC Athletic Constanţa au mulțumit autorităților locale pentru deschiderea pentru sport pe care au întâlnit-o la Cumpăna, așa cum nu au mai văzut nicăieri în județ. “Pe noi ne interesează foarte mult sportul de masă pentru că de acolo pornesc viitorii campioni. Ce am găsit la Cumpăna, m-a lăsat fără cuvinte, nu am găsit nicăieri în țară așa ceva și m-am plimbat mult cu sportul peste tot. Sportul fără carte nu se poate, iar sportul ajută mult să performezi și pe partea de educație”, spune antrenorul echipelor de juniori din cadrul BC Athletic Constanţa, Alexandru Olteanu.

Andrei Talpeș, președintele BC Athletic Constanţa a vorbit admirativ despre pasiunea și munca pe care autoritățile locale din Cumpăna au depus-o pentru ca sportul aici să fie la acest nivel: “Am fost atrași de a încheia acest proiect pentru că la Cumpăna, sportul este un mod de viață, iar infrastructura este la un nivel așa cum nu întâlnim în județul Constanța. Cu siguranță vom reuși să facem lucruri frumoase împreună pentru copii”.

Complexul Sportiv din Cumpăna se inaugurează cu un meci demonstrativ de baschet

Pentru administrația locală și pentru asociația sportivă miza acestui parteneriat încheiat este atragerea unui număr de 400 de elevi care să practice acest sport.

Iar acest deziderat cu siguranță va fi atins, cu atât mai mult cu cât infrastructura sportivă la Cumpăna se va îmbogăți, de la finele lunii septembrie, cu încă un loc unde copii vor putea să-și pună în valoare talentul sportiv: noul Complex Sportiv va fi gata la 30 septembrie. “Clubul de Baschet Atlethic Constanța, în parteneriat cu echipe de la nivel național, dar și cu prichindeii din comună, vor inaugura, printr-un meci, terenul de baschet al acestui complex sportiv mult așteptat”, mai spune primarul comunei Mariana Gâju.

Finalizarea proiectului a fost întârziată din cauza constructorului. Lucrarea trebuia să fie gata la 30 iunie însă a fost prelungit termenul până la 20 septembrie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.