S.N. Nuclearelectrica SA a anunțat că unitatea 1 CNE Cernavodă a fost oprită controlat în vederea efectuării unor lucrări de remediere la un parametru de proces. De fapt, a apărut o problemă la circuitul de răcire a unui reactor.

“Conform normelor şi procedurilor CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu Unitatea în stare oprită.

SNN va transmite un comunicat de presă după finalizarea acestor lucrări de remediere, acestea desfaşurându-se în conformitate cu planurile şi procedurile centralei fără niciun impact asupra personalului, mediului şi populaţiei.

Cel mai probabil, cea mai mare parte din aportul celor 700 MW ai unității oprite este suplinit de Hidroelectrica. La această oră, producătorul hidro funcționa la o putere de 2.100 MW”, arată compania.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cauza reală este “scurgeri de apa grea din sistemul primar de răcire reactor”, însă, potrivit datelor Transelectrica. Acolo apare o oprire accidentală a Unității 1, în perioada 18 septembrie, ora 04.00-20 septembrie ora 04.00.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar