Ziua Sfântului Nicolae, o zi de mare importanță creștinească pentru ortodocși, vine și anul acesta cu surprize pentru pacienții mai mici sau mai mari internați în unitățile spitalicești din Constanța. Societatea care se ocupă de pregătirea meselor zilnice pentru aceștia SC Arimex Comexim 2000 SRL le-a pregătit și copiilor pacienți, pe lângă meniul special, pachete cu dulciuri. 

De Sfântul Nicolae, micul dejun va cuprinde: Ceai cu lămâie, unt, salam de vară/ crenwursti de pui, brânză topită cu smântână/brânză proaspătă de vaci/caș proaspăt de vacă, miere, gem de căpșuni. Apoi, suplimentul va veni cu biscuiți, lapte dulce sau iaurt natural. La prânz: borș de purcel cu tăiței de casă/borș de purcel cu smântână/supă lipovenească de crap/supă de pasăre cu tăiței de casă/supă de legume a la grec și tochitură dobrogeană cu piure de cartofi/ file de crap la tavă și cartofi natur în sos de lămâie/cârnați Dobrogeni cu piure de cartofi/piept de pui la cuptor și piure de cartofi/pulpe superioare de pui dezosate și cartofi la cuptor și cartofi copți cu pui la cuptor sau artofi copți cu brânză de vaci plus salte (de varză roșie, gogonele). La desertul de la prânz, pacienții vor primi mere/mere coapte cu miere și stafide/prăjitură cu fructe/ banană/struguri/clementineși baton cu rom. La cină: ceai cu lămâie, paste qutro formaggi/ficăței de pui la cutor și pilaf cu legume/pilaf sârbesc cu ciuperci și pipote pui/piept de pui înăbușit ci orez cu spanac/budincă de macaroane cu brânză proaspătă de vaci/cartofi gratinați, iar la desert: biscuiți/prăjitură de casă.

Meniu special, pachete cu dulciuri pentru copiii internați și vizita lui Moș Crăciun 

Copiii vor avea mâine meniu special pregătit pentru ei și va cuprinde: supă de pasăre cu găluște /Șnițele parizian din piept de pui cu piure de cartofi /Salată de varză albă cu morcovi. De asemenea, vor primi și un pachet cadou în care vor găsi ciocolată albă, prăjitură de casă cu fructe, banană, portocală, biscuiți cu ciocolată, napolitană cu vanilie, acadele, pufuleți, bomboane, creioane colorate și cărți de colorat.

“Toţi copiii ştiu că Moş Nicolae se îngrijeşte îndeaproape de ei: celor cuminţi le aduce daruri, iar celor neascultători, o vărguţă! Dar nu toţi ştiu că şi soldaţii, şi pescarii şi marinarii îl consideră pe Sfântul Nicolae ocrotitorul lor. Adevărul este că Sfântul Nicolae este, de sute de ani, unul dintre cei mai iubiţi şi mai cinstiţi sfinţi. El nu este numai un moş care aduce daruricopiilor! Bisericile ridicate în cinstea lui Europa şi poveştile despre minunile numeroase făcute de el sunt o dovadă a ajutorului pe care Sfântul Nicolae l-a dat celor sărmani şi celor aflaţi în primejdie, dar şi a dragostei pe care i-o poartă creştinii de pretutindeni. Urmând acest exemplu, salariatii societatii Arimex Comexim 2000 SRL, vor lua chipul lui Moş Nicolae și vor darui fiecărui micuț bolnav dulciuri si fructe, creioane colorate, dar și cărti de colorat din care vor învăța despre Cuvintele și Miracolele prietenului Iisus”, transmite administratorul societății Vergil Drăghici.

Din 10 decembrie spiridușii Moșului Crăciun împart daruri copiilor internați

Începând de săptămâna viitoare, cu complicitatea Arimex Comexim 2000 SRL si Asociației “Suflete deschise”, Moș Crăciun și spiridușii săi, îi vor vizita zilnic pe copii bolnavi  încercând să le alunge tristetea, să le aline suferințele și să le aducă zâmbetul pe buze. Și  într-o atmosferă de basm, ei vor împărți cadouri tuturor micutilor, încântându-i cu povești despre Nașterea Domnului și despre Magia Crăciunului.

“Mulțumim din nou echipelor Selgros Cash &Carry, Dobrogea SĂ, Unilever South Central Europe, Smithfield Prod SRL, Cristim Prod Com SRL și Delaco Distribution SRL pentru grija și sprijinul acordat iar tuturor pacienților internați le dorim însănătoșire grabnică. Ne rugăm că bunul Dumnezeu, Maica Domnului și Sfântul Nicolae, să le tămăduiască sufletele și trupurile, să le dăruiască pace sufletească și spor în cele bune”, mai adaugă reprezentanții societății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.