Sala de judecată
Sala de judecată
Fostul arhitect șef al Primăriei Tulcea, Filip Raicu, contestă, în instanță, decizia Agenției Naționale de Integritate care, pe 17 octombrie 2022, l-a declarat incompatibil în funcția pe care o deținea.

Potrivit inspectorilor de Intregritate, “în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Tulcea, Filip Raicu a semnat și aprobat o serie de documente între instituție și societatea comercială în cadrul căreia soția sa deține calitatea de asociat, avize care au produs un folos material pentru aceasta.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Filip Raicu a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017) și respectiv, a infracţiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal (text în vigoare începând cu data de 28.07.2017), întrucât în perioada exercitării atribuțiilor de serviciu (2016 – 2022), a aprobat o serie de documente pentru mai multe persoane fizice și juridice care au încheiat contracte de servicii cu societatea comercială la care soția persoanei evaluate deține calitatea de asociat“.

Nemulțumit de decizia ANI, Filip Raicu a înaintat Tribunalului București o contestație la raportul Agenției, solicitând constatarea nulității tuturor actelor întocmite de inspectorul de integritate.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Magistrații bucureșteni au declinat competența acestui caz Curții de Apel Constanța, întrucât reclamația unei persoane de drept privat se adresează exclusiv instanței de la domiciliul.

Prin urmare, pe 24 februarie 2023, Curtea de Apel București a direcționat dosarul lui Filip Raicu către Curtea de Apel Constanța, iar procesul a fost înregistrat pe rol ieri, 27 martie 2023.

Dat afară din primărie după ce s-a întors din creșterea copilului

Între timp, fostul architect șef al Municipiului Tulcea se judecă și cu primăria și edilul localității. În martie anul trecut, Filip Raicu a fost dat afară printr-o decizie a Comisiei de disciplină din primăria unde lucra, după ce abia se întorsese din concediul pentru creșterea copilului.

La un prim termen în dosar, pârâții, Primăria Tulcea și edilul orașului, au solicitat încheierea dosarului motivând tardivitatea acestuia. Instanța a respins acest argument, iar dosarul va merge înainte. Primul termen este stabilit pe 6 aprilie 2023.

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.