Port
Port
Publicitate
Clubul Sportiv Medgidia
Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Trasnporturilor, a anunțat că a avut o întâlnire de lucru cu mai mulți oficiali din Ucraina și România, pentru a găsi soluții pentru creșterea volumului de tranzit al cerealelor transportate din Ucraina.

La întâlnirea, care a avut loc săptămâna trecută, au participat ministrul Infrastructurii din Ucraina, Olexandr Kubrakov și ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, Yurii Vaskov, reprezentantul Comisiei Europene pe Mobilitate și Transport, Alain Baron, consilierul de stat la Cancelaria Primului ministru, Mihnea Drumea, directorul general al Comisiei Dunării, Manfred Seitz, precum și Laurentiu Dumitrache, director general ANR, Angela Ivan, director general AFDJ Galați, Dan Tivilichi, director general adjunct APDM Galați, Gabriel Oprea, director Regionala CF Galați.

Secretarul de stat a mai precizat că tranzitul pe canalul Sulina a crescut exponențial în prima jumătate a acestui an, ajungând la un total de 1.522 de nave care au navigat canalul, în timp ce în aceeași perioada a anului trecut au tranzitat canalul Sulina doar 622 de nave.

Ce soluții s-au găsit pentru creșterea cantităților de cereale transportate din Ucraina: 

Creșterea numărului de piloți, în acest sens urmând sa fie emis Ordinul Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, care prevede proceduri accelerate pentru brevetarea piloților, precum și alte acte normative care să contribuie la mărirea numărului acestora.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Realizarea proiectului de semnalizare pe canalul Sulina, care să permită navigația în siguranță și pe timp de noapte.

„Ministrul ucrainean al Infrastructurii Olexandr Kubrakov a solicitat creșterea numărului de nave care sunt încărcate în porturile Reni, Izmail și Chilia.

Este nevoie de mai multe barje pentru transportul fluvial al cerealelor și, în acest sens, directorul general al Comisiei Dunării, Manfred Seitz, a spus că a luat legătura cu operatori europeni, în vederea identificării barjelor disponibile.

Accesul cerealelor pe calea ferata a fost un alt punct dezbătut si am comunicat delegației ucrainene progresele făcute în ceea ce privește reabilitarea liniei de cale largă din Portul Docuri Galați, precum și faptul că se pot opera cereale și pe linia de cale largă existentă în Portul Bazinul Nou Galați.

Miniștrii ucraineni ne-au spus că se fac eforturi pentru repararea liniilor de cale ferată aflate în conexiune cu Republica Moldova, urmând să crească semnificativ numărul garniturilor de tren care vor tranzita prin Ungheni și Giurgiulești către Constanța și Galați.

Mihnea Drumea, consilier de stat la Cancelaria Prim Ministrului, a precizat ca s-au făcut eforturi pentru suplimentarea personalului în punctele de trecere a frontierei, scăzând semnificativ timpii de așteptare la frontiera rutieră și feroviară. S-a mai stabilit ca, în zilele următoare, să ne întâlnim cu omologii ucraineni la Racovăț, pentru a discuta graficul de deschidere a încă două puncte de trecere a frontierei.

Reprezentantul Comisiei Europene pe Mobilitate și Transport, Alain Baron, a apreciat eforturile făcute de România – confirmate de rezultatele obținute și a subliniat că va sprijini planul de măsuri, în special în ceea ce privește echipamentele necesare pentru sistemele feroviar și naval”, a mai precizat Ionel Scrioșteanu.

Foto: Facebook

Citește și:

Ucraina cere extinderea capacităţii Portului Constanţa pentru a-şi exporta cerealele

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.