Din Constanța, Mangalia, Cernavodă, Medgidia sau Hârșova, aceștia sunt constănțenii de pe lista celor mai căutați infractori
Știrile zilei
Douăzeci și doi de constănțeni figurează pe lista persoanelor căutate de Poliția Română: fie sunt condamnați penal și fug de mâna legii, fie polițiștii îi caută tocmai pentru a-i aduce în fața Justiției.
Paul Robert Hraru, născut în Mangalia în 1991 și domiciliat în Slatina este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În nopatea de Crăciun, anul trecut, beat și, probabil, drogat la volan, a provocat un accident mortal, pe un drum din județul Olt și ar fi fugit din țară.
Paul Robert Hraru a intrat în plin într-o ambulanță privată, în care se aflau șase pacienți, printre care și primarul din Grădinari. Toți au ajuns la spital, însă primarul a decedat a doua zi.
Chirilă Bălășoiu (fost Vasile), de 50 de ani, din Medgidia, domiciliat în Tulcea, recidivist. Acesta este căutat pentru savarsirea unor infractiuni de furt din locuință. Pe numele bărbatului este emis mandat de arestare preventivă.
Mihai Octavian Bonciu, născut în Constanța în 1989 și domiciliat în Nucet, județul Dâmbovița, are pe numele său mandat de arestare preventivă pentru infracțiunea de tentativă la omor.
Ionuț Gicu Pau, de 39 de ani, din Constanța a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare, cu executare, pentru infracțiuni la regimul rutier.
Cătălin Alexa, de 48 de ani, născut la Constanța și un cunoscut al lumii interlope din Brașov, este căutat în țară în baza unui mandat de arestare emis pe o perioadă de 30 zile pentru savarsirea de infractiuni informatice si spalare de bani.
Cătălin Alexa este arestat în străinătate.
Numele lui Alexa a revenit în atenţia opiniei publice în luna februarie, odată cu scandalul percheziţiilor în casa unde locuia fosta soţie şi copiii fostului consilier judeţean Andrei Kadas, acesta din urmă recunoscând public că sunt prieteni.
Potrivit procurorilor, gruparea infracţională legată de numele lui Alexa se ocupa cu falsificarea de carduri şi retrăgea bani de pe teritoriul american, iar interlopii aduceau în ţară banii, în colete, pe numele membrilor de familie ori al unor persoane de încredere, care cunoşteau provenienţa acestora, ca să-i „spele”. Numai în cursul anului trecut, reţeaua de interlopi condusă de clanul Alexa ar fi reuşit să trimită 15 colete cu aproximativ 145.000 de dolari, sustraşi din bancomatele americane prin falsificarea cardurilor.
Vasile Ștefan Crăciun, de 38 de ani, din Constanța, are pe numele lui mandat de executare a pedepsei cu închisoare, de un an și 6 luni, pentru infracțiuni la regimul rutier.
Mircea Brădean, din Constanța, născut în 1955, este stabilit în Brașov. Potrivit Poliției Române, pe numele bărbatului a fost remis un mandat de arestare pentru înșelăciune. Acesta a fost condamnat de Judecătoria Cluj Napoca în 2022, la 3 ani și 3 luni de închisoare.
Constănțeanul Antonio Sandu, stabilit la București, este căutat de polițiști pentru trafic de persoane, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare de către autoritățile belgiene, pentru săvârșirea infracțiunilor de participare la un grup criminal organizat și trafic cu fiinte umane, în scopul exploatării prostituției unei persoane majore.
Nușa Anna Kelemen, născută în Hârșova este căutată din 2021 pentru ispășirea unei condamnări de 8 ani de închisoare pentru savarsirea infractiunilor de constituire de grup infractional,trafic de minori in forma continuata,complicitate la act sexual cu un minor si trafic de minori.
Deși figurează pe lista persoanelor dipărute, se pare că femeia este moartă: craniul acesteia a fost descoperit de un bărbat care își plimba câinele pe o potecă forestieră în zona unei păduri dintre localitățile germane Brutting și Treis-Karden (Renania-Palatinat) pe 28 ianuarie 2022. Conform publicației Wochen Spiegel, târgumureșeanca era rezidentă în Treis-Karden și era căutată cu mandat de arestare internațional pentru trafic de persoane.
Criminaliștii germani au stabilit că este vorba despre Anna Nușa Kelemen, condamnată în dosarul liderului grupului cu tendinţe sectare ‘CERCUL’, Eusebiu Sebastian Apostolache, cunoscut ca “guru de la Universitatea de Arte din Târgu Mureş”, cercetat de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru trafic de persoane, trafic de minori şi act sexual cu minori, va fi judecat pe fond, a decis, marţi, Curtea de Apel Târgu Mureş.
Un mandat european de arestare este și pe numele lui Laurențiu Samu, din Topraisar, născut în 1982. Autoritățile spaniole îl vor în spatele gratiilor pentru comiterea infracțiunii de furt.
Cristinel Constantin, din Ostrov, de 53 de ani, stabilit în Călărași, este căutat pentru executarea pedepsei de 9 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de distrugere, violenta in familie si nerespectarea ordinului de protectie.
Radu Adrian Stavrache, de 28 de ani, din Constanța, se sustrage executarii unei condamnări de un an și două luni de închisoare, pentru înșelăciune.
Ildan Ibram, din Medgidia născut în 1982, trebuie să ajungă în închisoare pentru 7 ani, fiind condamnat de Tribunalul Constanța pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.
Ibram Ildan ar fi ajutat un alt inculpate în dosarul de înșelăciune să înregistreze, fictive, în evidențele contabile cheltuieli nereale de câteva milioane de lei, reprezentând contravaloarea unor facturi fiscal, prin care se atesta efectuarea unor operațiuni comerciale fictive, respectiv livrări de cereale, contribuind în această modalitate la prejudicierea bugetului de stat.
Costel Raznatovschi, de 55 de ani, din Constanța, este căutat de patru ani pentru a își ispăși o pedeapsă de patru ani de inchisoare pentru comiterea de infractiuni economice.
O femeie din Constanța, Ramona Costache, de 33 de ani, este căutată din 2020 pentru a ispăși trei ani în spatele gratiilor. Aceasta este condamnată pentru infracțiunea de proxenetism.
Marius Popa, din Medgidia, de 29 de ani, domiciliate la Fetești, va ajunge la închisoare după ce va fi prins, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare. Bărbatul este condamnat la 3 ani de închisoare pentru furt calificat.
Ionuț Victor Păun, născut în Constanța și stabilit la București, a fugit, încă din 2018, de oamenii legii înainte să fie încarcerat pentru 5 luni, fiind condamnat pentru infractiuni la regimul stupefiantelor.
Constănțeanul Cornel Remis Cojocaru are o condamnare record, de 12 ani, pentru înșelăciune. Bărbatul este de negăsit din 2022.
Sorin Stici, zis Motanu, are 45 de ani și este din Constanța.
Acesta a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, introducere si modificare fara drept de date informatice si efectuare de operatiuni financiare in mod.
Motanu este de negăsit de aproape 10 ani.
Aurel Mariean Bădilă, din Cernavodă, zis Calu, ar trebui, teoretic, să fie în pușcărie. Acesta este, însă, de negăsit, din 2012, de când pe numele lui a fost emis mandat de arestare și aducere pentru a își ispăși cei 8 ani de închisoare pentru comiterea infractiunilor de apartanenta la un grup infractional structurat constituit in vederea savarsirii infractiunilor prin intermediul sistemelor informatice, falsificarea instrumentelor de plata electronice, tentativa la efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos si detinere de materiale pornografice cu minori intr-un mijloc de stocare a datelor informatice.
Moldoveanca Iulia Macovei, stabilită în Constanța, este căutată din 2008 pentru a fi trimisă, 10 ani, în spatele gratiilor. Femeia a fost condamnată pentru infracțiunea de traffic de persone.
Un Italian stabilit în Constanța, Pierangelo Carli, este căutat de ani de zile, pentru a fi trimis la închisoare în România, pentru înșelăciune. Omul are aproape 80 de ani și nu a mai fost de găsit.
Citește și: