Șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, a primit astăzi vizita anuală a atașaților militari străini acreditați în țara noastră. În cadrul întâlnirii, contraamiralul a afirmat că peste 30 de mine marine au fost neutralizate, în bazinul vestic al Mării Negre, din luna februarie până în prezent.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate obiectivele Forțelor Navale Române, pe termen scurt și mediu, structura organizatorică, operațiile, misiunile principale și execuțiile la care marinarii militari români au participat.

Au fost prezentate și activitățile de instruire pe care Forțele Navale Române le desfășoară împreună cu alte forțe navale partenere din Marea Neagră și din Marea Mediterană, precum și contribuția Forțelor Navale Române la asigurarea securității aliate în Regiunea Mării Negre, pe fondul războiului purtat de Federația Rusă în Ucraina.

Încă din luna februarie anul acesta, după atacarea neprovocată a Ucrainei de către Federația Rusă, Forțele Navale Române și-au redimensionat toate activitățile planificate și au asigurat, 24 de ore din 24, o prezență navală constantă în zona noastră de responsabilitate, pe mare și la gurile Dunării. Până acum, mai mult de 30 de mine marine au fost neutralizate în bazinul vestic al Mării Negre, trei de Forțele Navale Române, patru de Turcia, două de Bulgaria și celelalte de Ucraina.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, prin Direcția Hidrografică Maritimă, autoritate națională în domeniu, au fost emise avize pentru navigatori, prin care se recomandă anumite rute de navigație pentru navele comerciale care transportă cereale și alte mărfuri, din porturile ucrainene spre strâmtorile turcești. Până acum, peste 900 de nave comerciale au tranzitat zona noastră de responsabilitate din Marea Neagră, de la nord la sud și de la sud la nord, de la începutul lunii august, pe coridorul de tranzit dintre porturile Ucrainene și Istanbul”, a afirmat contraamiralul Mihai Panait.

Bugetul alocat Forțelor Navale a permis derularea unor programe de reparații și modernizări

Despre proiectele de modernizare a Forțelor Navale Române, șeful Statului Major al Forțelor Navale a subliniat că bugetul alocat Forțelor Navale, în ultimii ani, a permis derularea unor programe importante de reparații și modernizări la mai multe tipuri de nave maritime din compunerea Flotei și de nave fluviale din dotarea Flotilei Fluviale, precum și desfășurarea unor programe de achiziție de tehnică nouă, dintre care le-a menționat pe cele pentru Centrul de Scafandri, Regimentul 307 Infanterie Marină, Grupul de Elicoptere și Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Foto: Ilustrativ (Arhivă)

Citește și:

Premierul Nicolae Ciucă: Armata României și Forțele Navale Române se vor moderniza în continuare

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.