Astăzi, noul director al Liceului Teoretic “Nicolae Bălcescu” din Medgidia, Mariana Carmen Copilu, a demisionat din funcția în care fusese numită cu câteva zile în urmă. Decizia vine ca urmare a scandalului creat în jurul acestei numiri prin transmiterea către instituțiile statului a unei scrisorii deschise a colectivului de cadre didactice a unității de învățământ. Tot astăzi, inspectorii școlari de sector au participat la ședința Consiliului Profesoral și au mediat conflictul dintre profesori și noul director al instituției de învățământ.

La începutul acestei săptămâni, colectivul de cadre didactice a Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu“ din Medgidia a transmis o scrisoare deschisă mai multor instituții ale statului prin care se aducea la cunoștință că un nou director a fost numit la conducerea unității de învățământ, începând cu data de 10.01.2021, reclamându-se faptul că numirea s-a făcut de către inspectorul școlar general constănțean, prof. Mihai Sorin, fără nicio consultare a Consiliului Profesoral, a părinților, a elevilor sau a reprezentanților comunității locale.

De asemenea, în scrisoare se evidenția faptul că Mariana Carmen Copilu este nepotrivită pentru această funcție, menționându-se și aspectul politic care ar fi fost luat în calcul pe parcursul procesului de numire a sa în această funcție.

“Având în vedere situația tensionată creată în cadrul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia, prin numirea mea în funcția de director al unității de învățământ, am luat astăzi decizia de a-mi înainta demisia”, a transmis astăzi, prof. Mariana Carmen Copilu printr-o scrisoare deschisă.

“Consider că orgoliile, agitația și disputele nu au ce căuta în  mediul educational, iar activitatea didactică nu trebuie să aibă de suferit”, mai evidențiază profesorul.

Mariana Copilu: “Politică face fostul director care implică anumite partide politice în această situație creată artificial”

Aceasta explică în continuarea scrisorii motivele care au stat la baza depunerii candidaturii sale, evidențiind că va asigura interimatul până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei funcții:

“Prin depunerea dosarului de candidatură am dorit să corectez anumite lucruri și situații care, din punctul meu de vedere, nu funcționează corespunzător într-o instituție de învățământ cu presitigiu din municipiul Medgidia.

Renunț cu demnitate la această funcție însă doresc să fac câteva precizări importante pe care trebuie să le cunoască opinia publică, pentru a putea analiza corect situația.

Am fost singurul candidat care și-a depus dosarul pentru funcția de director, conform calendarului din procedura de numire publicată de Inspectoratul Școlar Județean. Așadar, acuzațiile domnului Furtună Marius-Ștefăniță, conform cărora numirea mea a fost făcută ”politic” sunt simple supoziții fără suport logic. Din contră, pot afirma că politică face fostul director care implică anumite partide politice în această situație creată artificial.

Voi asigura interimatul funcției de director al Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia până la organizarea unui nou concurs pentru această funcție.

Le mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat și sprijinit în demersul meu și regret că nu am fost lăsată să demonstrez că pot manageria acest liceu”.

Citește și:

Situație tensionată în cadrul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia din cauza numirii unui nou director

Cum explică ISJ Constanța situația creată odată cu numirea directorului Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar