Plase și pește
Plase și pește
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetățeni români în timp ce transportau cu o ambarcaţiune 50 de kilograme de pește proaspăt, pentru care nu dețineau documente justificative.

Totodată, în urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au fost descoperite și 600 metri de plase monofilament.

„În data 12.01.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au supravegheat o ambarcaţiune cu motor, în zona lacului SinoeCanalul Edighiol, în care se aflau două persoane. Acestea au fost somate și interceptate de polițiștii de frontieră, ocazie cu care au observat în barcă o cantitate însemnată de pește, specia crap, subdimensionat și mai multe plase de pescuit monofilament”, se arată în comunicatul transmis de Garda de Coastă.

Oamenii legii au stabilit, în urma verificărilor suplimentare, că cele două persoane sunt cetățeni români, în vârstă de 53, respectiv 55 de ani, ambii din localitatea Corbu.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele, ambarcațiunea și motorul au fost confiscate și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Ambarcațiune confiscată de polițiștii de frontieră
Ambarcațiune confiscată de polițiștii de frontieră

Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „deținerea și transportul de pește, fără documente legale și deținere/pescuitul cu unelte, scule neautorizate și pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”.

Citește și:

Județul Constanța: 100 de kilograme de peşte comercializate ilegal, confiscate de jandarmi

Braconaj masiv în Delta Dunării: Peste 600 de kilograme de pește și 115 unelte de pescuit, confiscate de polițiști

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.