Două persoane au dat MITĂ câte 1.000 de euro pentru facilitarea pensionării medicale
Știrile zilei
Două persoane au fost prinse în flagrant în timp ce primeau fiecare câte 1.000 de euro pentru a obține avizarea dosarului, în scopul facilitării pensionării medicale a martorului denunțător.
Acțiunea a fost efectuată de ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
„În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că la data 15.05.2023, primul inculpat în cauză a pretins şi primit de la un martor denunțător suma de 1.000 de euro, pentru a interveni prin intermediul unei persoane (personal medical), la angajați cu funcţii de decizie din cadrul unui spital din municipiul Craiova, prevalându-se de o presupusă influenţă pe lângă aceştia, în scopul facilitării pensionării medicale a martorului denunţător”, se arată în comunicatul transmis de Direcția Generală Anticorupție.
Ieri, suspectul cercetat pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul aceleiași zile, a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă.
Ulterior, în cursul zilei de ieri, medicul primar care urma să avizeze dosarul de încadrare în vederea pensionării față de care inculpatul în cauză susținea că ar avea influență, a primit de la acelaşi martor denunţător suma de 1.000 de euro.
Banii au fost oferiți în legătură cu îndeplinirea unui act care intrau în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în legătură cu soluţionarea favorabilă a dosarului de pensionare medicală a martorului denunţător, medicul fiind preşedintele Comisiei de Evaluare a Capacităţii de Muncă din cadrul unităţii medicale respective.
În data de 16 mai 2023, suspectul cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită a fost reținut pentru 24 de ore.
Se precizează că, punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)
Citește și: