Florentina Radu
Florentina Radu
O constănțeancă în vârstă de 45 de ani, mamă a doi copii, se luptă cu o boală cruntă pentru a putea fi în continuare alături de familia sa. Este povestea Florentinei Radu, care a fost diagnosticată cu cancer uterin în stadiul III.

La început, Florentina a crezut că este vorba despre o simplă incontinență urinară, dar la îndemnul fiicei sale a mers la un control ginecologic pentru niște investigații mai amănunție. Ceea ce avea să afle i-a schimbat complet viața.

Familia mea a refuzat să creadă diagnosticul medicilor chiar și după prelevarea biopsiei. Copii mei au început să plângă. Nu concepeau așa ceva. Sunt foarte afectați! Ei încearcă să fie puternici pentru mine, mă încurajează, îmi spun că totul va fi bine, dar eu știu că ce e în sufletul lor. Ștefania are 21 de ani, iar Andrei doar 13”, a povestit Florentina.

După diagnosticare, pentru Florentina au urmat zeci de ședințe de radioterapie, chimioterapie și brahiterapie, însă tratamentul nu a funcționat. După nici o săptămână de la stabilirea diagnosticului, aceasta a început să piardă sânge și a fost internată în spital pentru o intervenție laparoscopică.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Am făcut radioterapie și urma să mă operez. În urma unui examen RMN am aflat însă că m-am umplut cu metastaze, iar intervenția chirurgicală nu mai era posibilă. Medicii mi-au spus să merg acasă, să-mi petrec ultimele luni din viață cu familia. Nu îmi mai dădeau nicio șansă de supraviețuire. Nici eu, nici soțul, nici copii n-am acceptat verdictul cadrelor medicale și am căutat soluții în străinătate. Am gasit o clinică în Istanbul. Aici am putut să văd și mi s-a explicat exact ce mi se întâmplă. Aveam tumori chiar și pe plămâni, pe esofag. După trei luni de tratament, metastazele s-au sfărâmat”, a mărturisit Florentina.

Familia Florentinei a scos casa la vânzare, din cauza costurilor prea mari ale tratamentului

O singură ședință de citostatice costă 4.500 de euro, iar tratamentul complet depășește 38.000 de euro, sume mult prea mari, pe care Florentina și familia sa nu și le pot permite, ceea ce a condus la un gest extrem: aceștia au scos casa la vânzare.

Eu sunt casnică. Doar soțul lucrează. Am cheltuit foarte mulți bani pe cazare, mâncare, transport până aici în Turcia, medicamente, plus chimioterapia. De două luni de zile ne-am scos casa la vânzare, dar până acum nu am găsit un cumpărător. Nu știm ce vom face dacă nu se va vinde, cu ce vom plăti tratamentul. Nu știm nici ce vom face dacă se vinde, unde vom locui”, a explicat femeia.

Cazul acesteia a fost preluat de Asociația „Salvează o inimă”, iar oamenii care doresc să o ajute pe Florentina pot dona în conturile deschise pentru ea.

Oameni obișnuiți ajung uneori în situații neobișnuite. Viața te pune în tot felul de situații disperate. Solidaritatea face însă minuni. De-a lungul anilor am reușit să ajutăm sute de oameni să lupte pentru viața lor. O vom face și de această dată, cu ajutorul vostru! Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” o poate ajuta pe Florentina să aibă o șansă reală la vindecare și să se întoarcă sănătoasă la cei dragi! Nu contează suma, contează să îi fim alături”, a declarat Vlad Plăcintă, președinte Asociația „Salvează o inimă”.

Persoanele care doresc să doneze găsesc informațiile de care au nevoie mai jos:

Denumirea entității: Asociația „Salvează o inimă”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Florentina Radu”, au mai transmis reprezentanții Asociației.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.