Sâmbătă, în intervalul 10.00 – 13.00, are loc prima activitate din cadrul Proiectului regional „Datini, obiceiuri și tradiții din filonul credinței populare” (Paștele), ediția a IX- a, etapa județeană. Activitatea este derulată de Școala Gimnazială Nr. 12 „B.P. Hașdeu”, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 11 ,,Dr. Constantin Angelescu” din Constanța.

Participanții la concurs sunt 25 de elevi din clasele primare a III-a și a- IV-a, din clasele gimnaziale VI-VII și de la liceu, din clasa a XI- a.

La activitatea ce se va derula sâmbătă participă elevi de la Școala gimnazială Nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” și Școala nr. 18 „Jean Bart”.

Trebuie precizat faptul că două dintre elevele care participă la activitate, au obținut anul trecut premiul I și premiul al II- lea la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Artistice Tradiționale organizate de Muzeul Astra Sibiu. Este vorba despre eleva Colegiului Pedagogic, Miu Iarina din clasa a-XI- a, care a obținut premiul I, și Alexandra Frigioiu, din clasa a VII- a din cadrul Școlii nr. 12 „B. P. Hașdeu”, care a obținut premiul II.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Elevii participanți la activitate vor încondeia ouă în tehnica tradițională, în ceară, dar vor experimenta și tehnica vopsitului ouălor în culori naturale, din plante.

Această tehnică a fost exersată de elevi în cadrul Atelierul de încondeiat desfășurat în cadrul școlii, în fiecare an, în perioada prepascală. Coordonatorul atelierul este profesorul Gabriela Hugeanu, care este și coordonatotul acestui proiect, alături de directorul adjunct al Școlii Gimnaziale nr. 12, Alina Nacea.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.