Exercițiu Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart”
Exercițiu Școala Gimnazială nr. 18 „Jean Bart”
Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale nr. 18 „Jean Bart” au participat la exercițiul tematic „Activitatea personalului didactic și a elevilor din Școala Gimnazială nr. 18 Jean Bart, municipiul Constanța pe timpul și imediat după producerea unui cutremur”.  Aceștia au fost evacuați din unitatea școlară.

Prin această simulare, reprezentanții Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Constanța, ai ISU „Dobrogea” și ai Inspectoratului Școlar Județean urmăresc formarea unui comportament adecvat care să le asigure participanţilor un grad ridicat de siguranţă şi protecţie în caz de seism.

Ce au învățat nou elevii care au participat la exercițiu

Elevii au aflat, cu această ocazie, care sunt regulile de comportare și măsurile de protecție ce trebuie adoptate în timpul producerii cutremurului și după acesta.

Care a fost scopul proiectului

Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Exercițiul a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii, în cazul unui cutremur.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.