Euro
Euro
Euro a înregistrat ieri, 13 iulie, pentru scurt timp, o scădere sub pragul simbolic de un dolar, la scurt timp după publicarea unor date statistice care arată o creştere accelerată a inflaţiei în Statele Unite în luna iunie. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din decembrie 2002, iar  scrie economica.net

„Raţionalizarea gazelor naturale, aşteptata recesiune, sunt toate motive solide pentru a fi pesimist cu privire la euro”, este de părere Stuart Cole, economist la Equiti Capital în Londra.

Potrivit economistului, aceşti factori vor îngreuna sarcina Băncii Centrale Europene de a majora costului creditului, ceea ce va adânci şi mai mult diferenţele de dobândă dintre SUA şi Europa.

El adaugă că aceşti factori vor îngreuna sarcina Băncii Centrale Europene de a majora ratele dobânzilor, ceea ce va mări şi mai mult diferenţa de dobândă faţă de Statele Unite.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De când a devenit disponibilă liber în 1999, moneda unică a petrecut foarte puţin timp sub paritate. De fapt, ultima dată când a făcut acest lucru a fost între 1999 şi 2002, când s-a scufundat până la un minim record de 0,82 dolari în octombrie 2000.

În istoria sa relativ scurtă de două decenii, euro este a doua cea mai căutată monedă din rezervele valutare globale, iar rulajul zilnic al raportului euro/dolar este cel mai mare dintre monedele de pe piaţa globală de 6,6 trilioane de dolari pe zi.

Foto: Ilustrativ

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.