Permis de conducere
Permis de conducere
Timpul de așteptare prea lung pentru proba practică a examenului auto este determinat de numărul mic de examinatori. Un proiect de lege depus în Parlament ar putea rezolva această problemă.

Inițiativa legislativă elaborată de UDMR, privind reorganizarea procedurii de obținere a permisului de conducere, a fost depusă, în cursul zilei de astăzi, în Parlament. Proiectul de lege definește, în principal, profesia de examinator autorizat. Această profesie ar putea fi exercitată, pe lângă ofițeri și agenți de poliție, de orice persoană care obține autorizație în domeniul respectiv, potrivit UDMR.

Candidații care se pregătesc să obțină permisul auto așteaptă pentru proba practică a examenului câteva luni. Numărul candidaților este mare, în comparație cu numărul examinatorilor.

„Examinările apar după trei – patru luni și atunci elevul își pierde foarte mult din deprinderile dobândite. Este adevărat, este nevoie de un număr mai mare de examinatori pentru a ajunge aproape de sfârșitul școlii cu examenul”, a declarat Costel Ban, instructor auto.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Pentru reducerea timpului de așteptare, examenul ar putea fi dat și cu examinatori civili, nu doar cu ofițeri și cu agenți de poliție.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un examinator auto
  • Vârsta de 23 de ani împliniți;
  • Deținerea unui permis de conducere pentru categoria B de cel puțin trei ani;
  • Permisul nu trebuie să fi fost anulat sau suspendat în această perioadă;
  • Doritorii NU trebuie să lucreze la o școală auto, vor urma un curs de formare și apoi vor susține un examen.

Dacă această propunere legislativă va fi adoptată în Parlament, va intra în vigoare la începutul anului 2024.

De asemenea, senatorii au votat o inițiativă prin care cei care au permisul de conducere reținut să îl poată recupera după ce dau din nou examenul auto și dețin dovada plății amenzii, potrivit stirileprotv.ro.

Foto: Facebook

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.