Comandantul IPJ Constanța, Constantin Dancu, împreună cu inspectorul șef al ISU Dobrogea, Gheorghe Popa, susțin la acest moment o conferință de presă la sediul primăriei Pecineaga în cadrul căreia aduc explicații privind operațiunea de căutare a copilului dispărut săptămâna trecută și găsit mort în această dimineață în primul bazin de dejecții al fermei zootehnice din localitate. 

Printre explicațiile pe care le-au adus aceștia se regăsesc informații privind cele de pe camerele de supraveghere ale comunei, în număr de 42.

“La 2 ore de la sesizare copilul a fost identificat pe imagini în zona unui podeț, la ora 11.20, pe strada Lacramioarei. Au fost audiate zeci de persoane care ar fi putut avea legătură cu minorul, identificate autoturisme și s-au făcut căutări cu trei câini de urmă, care au fost duși la bazine. 40 de persoane au fost audiate, 20 autovehicule verificate”, spune reprezentantul IPJ Constanța.

Se pare că Serviciul de Medicina Legală a finalizat necropsia copilului iar moartea acestuia a survenit după asfixierea mecanică consecutivă înecului.

Întrebarea cheie: De ce nu au întrat în bazine scafandrii ISU? 

“Scafandri au altă clasă de scufundare, costumele nu le permit – deci nu au echipament și pregătire pentru intrarea în bazine toxice. Forțele ISU aveau în vedere astăzi aducerea unei pompe submersibile de la Hârșova. Motopompele lor nu au putut goli în totalitate bazinele și a rămas mâl în interior”, a precizat inspectorul șef al ISU Dobrogea. În bazine vizibilitatea era zero.

Cei prezenți au declarat că băiatul ar parcurs peste 1 km cu rolele, care erau mult mai mari, numărul 41. Copilul și-a abandonat rolele și a rămas în ciorapi.

Vom reveni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.