Fabrica de zahăr de la Luduș, una dintre cele mai cunoscute din țara noastră va funcționa în continuare, informează Profit.ro

Gigantul francez Tereos a confirmat că a ajuns la un acord cu un grup de fermieri români.

Reprezentanții unui grup de 400 de fermieri din Transilvania, organizați într-o asociație condusă de fermierul sibian Teodor Aflat au reușit preluarea fabricii de zahăr de la Luduș.

Fabrica era aproape de închidere în urma deciziei proprietarului francez, relatează Agenția de presă Rador, citată de Ziarul Unirea.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Fermierii români au participat la negocieri cu conducerea franceză a Fabricii de zahăr, reușind să o salveze de la închidere și demolare.

Cultivatorii de sfeclă au obținut pachetul majoritar de acțiuni.

Termenii contractului semnat ieri de cele două părți este confidențial. Vestea bună este că se vor menține cele 150 de locuri de muncă.

Fabrica de zahăr din Luduș funcționează din 1960, fiind fosta Întreprindere pentru Industrializarea Sfeclei de Zahăr Luduș – IIS Zahăr Luduș -, denumire schimbată în 1991 în SC Zahărul, și este una din cele 4 fabrici de zahăr care mai există în România.

La momentul preluării, Zahărul Luduș, denumită ulterior Tereos Romania, avea o cifră de afaceri de 171,6 milioane lei și un profit net de 30,5 milioane lei, scrie Profit.ro

Sursa foto: Captură Youtube

Citește și:

EFECTELE PANDEMIEI: Cel mai mare producător de zahăr din România ÎNCHIDE FABRICA! Peste 150 de angajați rămân șomeri

Se ÎNCHIDE fabrica HEINEKEN de la Constanța. Explicația companiei: „A funcționat mult sub capacitate de câțiva ani”

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.