Fostul șef al Diviziei Trafic din CFR Constanța nu iese din arest. Tribunalul menține măsura preventivă
Știrile zilei
Fostul șef al Diviziei Trafic din CFR Constanța, Gheorghe Șoldan, acuzat de luare de mită, rămâne în arest preventiv.
Decizia a fost luată azi de Tribunalul Constanța și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
„Constata că măsura arestării preventive a fost luată față de inculpatul ŞOLDAN GHEORGHE în condiţii de legalitate.
În baza art.207 alin.4 C.pr. penală menține măsura arestării preventive față de inculpatul ŞOLDAN GHEORGHE, pe o durată de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 20.12.2024, inclusiv.
Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau arest la domiciliu, formulată de inculpatul ŞOLDAN GHEORGHE, prin apărător.
Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și procuror.
Pronunţată în camera de consiliu, potrivit art.203 alin.5 C.pr.penală azi, 21.11.2024“
Ce au spus procurorii despre fostul șef din CFR Constanța
Conform procurorilor, din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că „în perioada mai-septembrie 2024, adică la datele de 24 mai 2024, 20 iunie 2024, 06 august 2024 şi 11 septembrie 2024, în exercitarea atribuţiilor de serviciu legate de organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post de acar la Sucursala Regională CF Constanța, inculpatul ar fi primit de la o martoră denunţătoare suma totală de 11.500 de lei, cu scopul de a-i facilita câştigarea concursului de angajare, prin remiterea întrebărilor şi răspunsurilor de la testul scris.
Pentru derularea investigaţiilor, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Judeţean Constanța.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: