FOTO Asociația Suflete Deschise a adus bucurie în casele a două familii cu nouă copii din satul Culmea: Aceștia au primit jucării, alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte
Știrile zilei
Asociația „Suflete deschise“ a răspuns strigătului de ajutor al celor două familii nevoiașe, cu nouă minori care locuiesc în condiții grele în blocurile din satul Culmea.
„Cu gândul la Maica Domnului – Maica milei și a milostivirii, cu gândul că în fiecare din aproapele nostru, poate fi întâlnit chipul lui Hristos pătimind, cu gândul la toată suferinţa umană – efect al păcatului dar şi instrument al mântuirii şi sfinţirii, o echipa de voluntari au adus celor aflăți în dificultate alimente de bază, legume și fructe, dulciuri, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și jucării pentru copilași.
„Mai mult”… Omul vrea mereu tot „mai mult” deoarece este chip al lui Dumnezeu, care întotdeauna este mai mult, fiind infinitul. Dar Dumnezeu este „mai mult” nu pentru că „are mai mult”, ci pentru că „dă mai mult”, până la a se dărui pe Sine, deoarece El este iubire și viață. Dacă Dumnezeu ar ține pentru El ceea ce este al Său – la fel cum facem noi – și nu ne-ar mai da nimic, nimeni nu ar mai trăi. Lumea există deoarece „mai mult-ul” lui Dumnezeu constă în a da „mai mult”, deoarece El este „mai mult”. Fiecare este nu „ceea ce are”, ci „ceea ce dă”.
Este fals că bunurile ne garantează viața. În plus, ele sunt cauza tuturor nedreptăților, nu pentru că sunt rele sau bune, ci pentru că în spatele lor se află această lăcomie, această dorință a omului de a avea tot mai mult. Însă Iisus ne atenționează că chiar dacă viața noastră ar fi în abundență, ea nu depinde de bunurile pe care le avem, ci de ceea ce suntem. Demnitatea noastră nu depinde de banii depozitați în bancă, de mărimea casei, de eleganța sau diversitatea hainelor…, ci depinde de ceea ce suntem… și suntem fiii lui Dumnezeu. Suntem fiii lui Dumnezeu, dacă suntem fratele altora și împărtășim cu alții. Trebuie să înțelegem ce însemnă această lăcomie, faptul de a vrea „mai mult”. Noi ar trebui să „fim mai mult„, deoarece viața nu este „ceea ce ai”, ci „ceea ce ești: fiul lui Dumnezeu și fratele celorlalți”. „Mai mult” însemnă să crești în iubire, în dăruirea de sine, în iertare, în comprehensiune, în toleranță, în solidaritate… și vei vedea că acest pământ devine un Paradis.
În pildă bogatului și a săracului înţelegem cum bogatul cere de la Lazăr un strop de apă, deoarece săracii sunt cei care ne salvează: ceea ce-i dai săracului, te salvează, te mântuiește, deoarece te face fratele celuilalt, deci te face să devii fiu al lui Dumnezeu, îți dă identitatea ta. Și face că viața pe pământ să poată fi trăită decent, altfel ar fi un iad.
Din acest motiv ,,Răspunzând, Ioan le zicea: Cel ce are două haine să dea celui ce nu are şi cel ce are bucate să facă asemenea.” ( Luca 3:18)
Această temă străbate întreaga Evanghelie după Luca, deoarece este Evanghelia Spiritului. Și Spiritul este foarte concret, deoarece însuflețește trupul în viața de zi cu zi”, au transmis reprezentanții Asociației ,,Suflete deschise“ din Constanța.