Tone de deșeuri oprite la intrarea în țară
Tone de deșeuri oprite la intrarea în țară
Mai multe automarfare au fost oprite la intrarea în țară, deoarece erau încărcate cu produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum și deșeuri din zinc, aluminiu, electrocasnice second-hand sau mobilier.

Acțiunile au fost desfășurate de polițiștii de frontieră din vestul țării, în cooperare cu lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu și ai comisariatelor județene pentru protecția consumatorului.

Șoferii care erau la volanul automarfarelor nu au putut prezenta documente legale.

„În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere ale Frontierei Nădlac II și Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de trei cetăţeni români și un maghiar. Aceștia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri ce constau în zinc, aluminiu, electrocasnice second hand și mobilier de la diferite societăți comerciale din Germania și Austria pentru firme din România”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Au existat suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor respective, care conțineau un total de 53.630 de kilograme de deșeuri. Astfel, polițiștii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Bihor și Arad.

De asemenea, acțiuni similare s-au derulat și în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, unde pe sensul de intrare în țară, s-au prezentat trei cetățeni români, la volanul a trei automarfare.

Şoferii transportau deşeuri (textile, mobilă și saltele second hand), încărcate din Belgia si Germania şi erau destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare.

În cadrum verificărilor a fost stabilit faptul că, în cele trei mijloace de transport se afla cantitatea totală de 36.800 de kilograme de deșeuri.

În toate cazurile autoritățile nu au permis intrarea în țară a mijloacelor de transport, întrucât nu erau îndeplinite condițiile legale necesare, fiind înapoiate pe teritorul Ungariei.

Foto: www.politiadefrontiera.ro

Citește și:

Un container cu 15,5 tone de deșeuri textile aduse din Indonezia, descoperit de Garda de Mediu. Acesta va fi returnat

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.