Percheziții DIICOT
Percheziții DIICOT
În cursul zilei de astăzi, procurorii DIICOTServiciul Teritorial Suceava și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Suceava – Serviciul Antidrog au desfășurat 27 de percheziții domiciliare.

25 de percheziții au fost efectuate pe raza județului Suceava, iar celelalte două pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Acțiunile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane de pe raza municipiului Rădăuți, județul Suceava au constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanțele consumatorilor, inclusiv minori, de pe raza municipiului și a localităților limitrofe.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Membrii grupului infracțional au achiziționat substanțele, destinate vânzării, atât  din străinătate cât și de la persoane din municipiului Cluj – Napoca.

De asemenea, pe parcursul cercetării, au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme.

„Membrii grupului infracțional au comercializat drogurile și substanțele psihoactive cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obțină din vânzarea de substanțe interzise”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Activitatea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Cluj – Napoca și B.C.C.O. Iași, I.P.J. Suceava, I.P.J. Bistrița Năsăud, I.P.J. Cluj  și al jandarmilor din cadrul  I.J.J. Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.

Se precizează că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Foto: www.diicot.ro

Citește și:

Șapte persoane au fost REȚINUTE de DIICOT pentru trafic de minori, trafic de persoane și proxenetism

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.