Maratoniști la Lipnița și Aliman
Maratoniști la Lipnița și Aliman
Alergătorii maratonului „Peace Run” care aduc un mesaj de pace în fiecare comunitate în care poposesc au ajuns ieri în comunele Lipnița și Aliman, acolo unde autoritățile locale i-au primit pe cei 18 alergători așa cum se cuvine, apă, fructe și o masă bogată. Peace Run – Alergarea pentru Pace (cunoscută între 2005 şi 2012 sub denumirea World Harmony Run) este o ştafetă globală cu torţă, prin intermediul căreia se promovează pacea, prietenia şi armonia prin transmiterea unei torţe aprinse din mână în mână.

Echipe internaţionale de alergători păşesc peste orice fel de frontiere pentru a conecta şcoli, comunităţi, organizaţii şi oameni din toate sferele vieţii.

Fondată în 1987 de regretatul filosof al păcii Sri Chinmoy, Peace Run a implicat mai bine de 10 milioane de oameni din cca. 150 de ţări.

În Europa, fiecarea al doilea an, o echipă internaţională de alergători conectează toate ţările europene pe un itinerar de 24.000 km.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Mesajul Peace Run este foarte simplu: dacă putem alerga împreună în pace şi armonie, atunci putem şi să trăim împreună în pace şi prietenie! Fiecare din noi poate schimba lumea oferind altora un exemplu viu şi făcând primul pas.

În acest spirit putem să alergăm cu torţa sau pur şi simplu să o ţinem în mână şi s-o transmitem mai departe. Fiecare pas contează.

Maratonul a pornit din Munții Pădurea Neagră, din locul unde izvorăște Dunărea.

Anul acesta, Peace Run a traversat România pe următorul itinerar:

–    11 iulie: Silistra – Ostrov – Lipnița – Băneasa – Aliman – Cernavodă

–    12 iulie: Cernavodă – Seimeni – Topalu – Hârşova

–    13 iulie: Hârşova – Giurgeni – Gura Ialomiţei – Viziru – Brăila

–    14 iulie: Brăila – Baldovinesti – Vădeni – Galaţi

Pe lângă români, printre maratoniști sunt și câte un atlet german, un francez, un irlandez, doi bulgari, un ucrainian, un sârb, dar și un alergător din Marea Britanie.

Echipa a poposit la Ostrov, dar și la Lipnița unde a fost întâmpinată de autoritățile locale – primarul Nicole Florin Dinu și viceprimarul Eugen Ivașcu, cu apă, fructe și pizza.

Ulterior, aceștia au mers la mănăstirea din localitate, dar și la școala Școala „Ioan Atanasiu” din Lipnița, unde au desfășurat mai multe jocuri cu elevii.

Aceștia și-au continuat drumul pe traseul Ion Corvin – Aliman.

Și la Aliman, maratoniștii au fost primiți cum se cuvine de autoritățile locale.

Maratonisti la Aliman
Maratonisti la Aliman
Maratonisti la Aliman
Maratonisti la Aliman

O bucurie nespusă pentru primarul comunei, George Nicola, fost atlet de performanță:

„M-am bucurat că o echipă de maratoniști trece prin comuna noastră și am vrut să îi întâmpinăm așa cum se cuvine pentru că și eu am un respect mare pentru sportivi și pentru ceea ce fac”.

 
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.