muniție
muniție
Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța a executat, astăzi, o misiune de distrugere a muniției asanate pe teritoriul județului.

Astfel, la Poligonul Complex de Trageri Capu Midia aparținând Ministerului Apărării Naționale, au fost distruse prin explozie, folosind procedeul electric, 384 elemente de muniție din Primul și al Doilea Război Mondial, după cum urmează: proiectile de artilerie de diferite calibre și muniție de infanterie (cartușe, grenade ofensive și defensive, bombe de aviație).

O simplă mișcare a muniției poate declanșa explozia. Pirotehnicienii sunt pregătiți să gestioneze astfel de situații și doar aceștia le pot transporta și distruge în condiții de siguranță.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Dat fiind faptul că multe dintre munițiile rămase neexplodate din timpul celor două conflagrații mondiale sunt descoperite de populație în timpul efectuării unor lucrări de construcții sau a unor lucrări agricole și având în vedere pericolul la care sunt expuşi cetăţenii care le descoperă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al județului Constanța reamintește măsurile ce trebuie respectate în astfel de situaţii:

  • nu atingeți, nu loviți și nu mișcați muniția descoperită;
  • nu demontați din curiozitate elementele componente ale muniției descoperite;
  • nu introduceți în foc munițiile și nu faceți foc în apropierea lor;
  • nu ridicați, nu transportați sau introduceți munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi;
  • nu aruncați la fier vechi și nu predați la societățile colectoare munițiile;
  • nu lăsați copiii să se joace cu asemenea muniții;
  • lăsați o persoană în zonă pentru a supraveghea muniția până la sosirea organelor specializate și indicați locul unde ați descoperit muniția respectivă.

Când se execută lucrări și se depistează muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și se anunță organele specializate în astfel de misiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.