Cetățeni străini, descoperiți ascunși
Cetățeni străini, descoperiți ascunși
Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II şi Vărșand, împreună cu cei din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Borș au depistat 71 de cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka ,Pakistan, Palestina, Egipt și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. 

Dintre cei 71, 65 au fost depistați ascunși în mijloace de transport, iar alți șase au fost observați deplasându-se pe jos, la 200 de metri de linia de frontieră, spre teritoriul statului vecin.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă și gresie pentru societăți comerciale din Germania și Polonia.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În urma efectuării controlului mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 57 de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Pakistan și Palestina, majoritatea intrați legal în România.

De asemenea, și polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au efectuat controlul amănunțit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, autoturisme pe ruta România-Germania.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în portbagajele autoturismelor transportate, opt cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că sunt 6 cetățeni din Bangladesh și 2 cetățeni din Sri Lanka.

„De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor,  pe timpul efectuării misiunilor specifice au depistat și reținut la aproximativ de 200 m de linia de frontieră, șase cetățeni străini. Deoarece aceștia nu își justificau prezenţa în zonă, colegii noştri au transportat persoanele la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, au stabilit că sunt cetăţeni din India și Pakistan, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei”, se arată în comunicatul transmis de Poliția de Frontieră.

Astfel, oamenii legii efectuează cercetări pentru infracțiunile de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă frauduloasă de trecere a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Foto/Video: www.politiadefrontiera.ro

Citește și:

(FOTO/VIDEO) Cinci cetățeni străini reținuți în Mamaia pentru „trafic de droguri”. Asupra lor s-au găsit cocaină, ecstasy și canabis

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.