Trageri
Trageri
În perioada 17-23 iunie, poligonul Complex de Trageri Capu Midia a fost locul de lansare a zeci de rachete LAR MK-4 spre ținte aflate la 17 km în largul Mării Negre. La acțiune au participat militarii Regimentului 52 Artilerie Mixtă „Alexandru Tell” din Bârlad.

Rachetele de calibrul 160 de mm au țâșnit din lansatoare cu o viteză de 340 m/s și au nimicit țintele aflate la suprafața apei în 45 de secunde.

Comandantul regimentului, colonelul Florin Coteț, a declarat că misiunea din poligonul Capu Midia a avut ca scop familiarizare militarilor cu noul sistem intrat în dotare, dar și pentru validarea bateriei care a executat tragerile.

„Militarii au executat misiunile de foc primite în bareme bune și foarte bune și în condiții de siguranță”, a precizat colonelul Coteț.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Structurile din cadrul Regimentului 52 Artilerie Mixtă „Alexandru Tell” sunt destinate în principal în angajarea țintelor inamice aflate la distanțe mari față de dispozitivul propriu.

La tragerile din Poligonul Capu Midia, care au avut loc în perioada 17-23 iunie 2022, a fost prezent și un reprezentant al Statului Major al Forțelor Terestre, colonelul Daniel Gogoescu.

FOTO/VIDEO: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”

Citește și:

Shield Protector: Aproximativ 800 de militari vor desfășura activități de instruire și trageri de luptă în zona Constanța-Mangalia și în spațiul maritim al României din Marea Neagră

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.