FOTO VIDEO Veste HALUCINANTĂ, spun avocații, în dosarul lui ÎPS Teodosie. Lipsește de la dosar originalul unei înregistrări cruciale
Știrile zilei
De la dosarul cauzei ce-l vizează pe ÎPS Teodosie ar lipsi o probă crucială – originalul unei înregistrări pe care s-ar baza ancheta DNA, spun avocații înaltului prelat.
Este o „veste halucinantă“, potrivit apărătorilor arhiepiscopului Tomisului.
„Parchetul ne-a spus, prin vocea procurorului de ședință, că nu există acele înregistrări în original la Parchet“, a declarat avocatul Adrian Cuculis.
„Este halucinant să auzi procurorul în sala de ședință că își spune că nu există originalul înregistrărilor audio-video și «cui îi pasă dacă există originalul?»! Este halucinant. Pentru aceasta s-a format acest dosar și am venit aici“, a precizat avocata Irina Luminița Stanciu, din cadrul Baroului Galați.
Următorul termen fixat în cauză este 4 octombrie 2024, Curtea de Apel rămânând în pronunțare asupra probelor solicitate în cauză.
Potrivit datelor noastre, la Curte, dosarul se află în atenția completului prezidat de magistratul Ștefania Pârlogea, din cadrul Secției Penale a instanței.
Amintim, astăzi, 11 septembrie 2024, la Curtea de Apel Constanța s-a desfășurat un nou termen (în faza camerei preliminare) în dosarul în care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului (funcționar public în sensul legii penale), acesta fiind acuzat de cumpărare de influență.
Tot în acest dosar, DNA l-a trimis în judecată și pe Ilie Petre, consilier în cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de complicitate la cumpărare de influență.
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
Conform legislației în vigoare în România, orice persoană se bucură de prezumția de nevinovăție. „Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăției sale printr-o hotărâre penală definitivă“ (Art. 4, alin. 1 Codul de procedură penală).
OBSERVAȚII:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și: