Fregata „Regele Ferdinand” a acostat în Creta
Fregata „Regele Ferdinand” a acostat în Creta
Fregata „Regele Ferdinand” a acostat astăzi în Portul Militar Souda din Insula Creta, după ce vineri, a plecat din Portul Militar Constanța, pentru a participa la Operația Eunavfor Med Irini, în Marea Mediterană, ce se va desfășura până la jumătatea lunii iunie.

Cei 239 de militari ai echipajului fregatei „Regele Ferdinand” au pregătit, în ultimele săptămâni, fiecare detaliu referitor la participarea la misiune. Pentru acest lucru, echipajul a executat, zi de zi, activități de instruire și de pregătire, atât la cheu, cât și pe mare, în raioanele de responsabilitate ale Forțelor Navale Române.

Ajunși în Portul Militar Souda, marinii militari, piloții navali și echipa de inspecție de la fregata „Regele Ferdinand” vor participa, în perioada următoare, la o serie de cursuri și antrenamente specifice Operației Eunavfor Med Irini, la sediul NMIOTC (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre) din Souda, îmrepună cu partenerii străini integrați în gruparea navală a operației.

Scopul acestor activități teoretice și practice este acela de a consolida cunoștințele despre misiune și de a dezvolta interoperabilitatea dintre forțele participante.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Pentru Forțele Navale Române, participarea la Operația IRINI nu reprezintă o premieră, marinarii militari români fiind la cea de-a doua integrare, prima fiind în perioada octombrie-decembrie 2021, cu puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”. Obiectivul principal al Operației Uniunii Europene în Marea Neagră îl reprezintă asigurarea respectării embargoului ONU (Organizația Națiunilor Unite) asupra armelor impus Libiei și combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim și executarea de inspecții ale navelor suspecte din bazinul mediteranean”, transmite locotenentul Alexandru Turturică, ofițer de informare și relații publice la bordul Fregatei „Regele Ferdinand”.

Foto: Sergent-major Cristian Vlăsceanu (Forțele Navale Române)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.