Personalul auxiliar de specialitate şi conex din cadrul instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea va protesta, joi, prin purtarea unor banderole albe pe braţ.

Aceștia protestează față de modul de calcul al drepturilor salariale începând cu 1 ianuarie, anunţă membrii fondatori ai Asociaţia Grefierilor din România, în curs de constituire.

Ei reclamă că în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie vor pierde la salariu sume cuprinse între 36 şi 500 de lei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Activitatea instanţelor sau parchetelor nu va fi afectată

Dacă situaţia nu se va rezolva în următoarele zile greferierii spun că vor declanşa mişcări de protest, inclusiv prin întreruperea activităţii.

„Considerăm astfel că suntem discriminaţi faţă de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar. Suntem singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile (ultima creştere salarială având loc în data de 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creştere salarială de 10%)”, afirmă, într-un comunicat de presă, membrii fondatori ai Asociaţia Grefierilor din România, aflată în curs de constituire, potrivit Adevărul.

Ei mai anunţă că 1.388 de grefieri susţin „Memorandumul privind justiţia” şi au adoptat un Memorandum suplimentar privind situaţia grefierilor, solicitând măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

Sursa: www.adevărul.ro

Foto ilustrativ

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.