Avion
Avion
Avioanele de supraveghere ale NATO strâng informații de deasupra României, în special din zona Dobrogei, dar și a Mării Negre, acestea le transmit ulterior militarilor ucraineni. Acestea sunt informații vitale pentru continuarea contraofensivei împotriva fostei Armate Roșii.

Joi, până în prânz, trei astfel de aeronave erau deasupra României. Este vorba despre un Boeing RC – 135W Rivet Joint al US Air Force (indicativ radio HOMER11), un Lockheed EP-3E Aries II al US Navy (indicativ radio LM36) și de un Bombardier Challenger 650 (indicativ radio CL60).

Avionul cu indicativul HOMER11 este unul de recunoaștere și a survolat în buclă Dobrogea, dar și o parte a Moldovei. În misiunea de joi, avionul de recunoaștere electronică Lockheed EP-3E Aries II s-a ocupat exclusiv de zona Deltei Dunării în timp ce aeronava cu indicativul CL60 a zburat în buclă din Dobrogea până în apropierea municipiului Satu Mare, prin Suceava.

Aliații mai operează deasupra României sau în zona Mării Negre și drone de tip Northrop Grumman RQ – 4A Global Hawk, decolate de la o bază din Italia. O misiune a unei astfel de drone durează în medie 16 ore, iar US Air Force cheltuiește pe aceasta 145.424 de dolari.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Drona este foarte performantă în ceea ce privește strângerea informațiilor. Culege date și identifică ținte pe o rază de 340 de mile, iar după un update la standardul „Maritime Mode”  acuratețea datelor este maximă.

Global Hawk urmărește ținte la sol, în zona costieră sau pe mare deschisă cu mare precizie. Țintele pot fi catalogate și, în funcție de valoarea acestora, se poate decide cât de urgent ar trebui atacate, scrie Adevărul.ro.

Foto: Ilustrativ (arhivă)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.